Consiliul Judetean Cluj a semnat preluarea unui spital privat unde se vor trata pacienţi COVID

Consiliul Judetean Cluj a semnat, luni, preluarea Spitalului privat Polaris unde se vor trata pacienti COVID cu noul coronavirus, unde se va plati o chirie de 80.000 de lei pe luna.Conducerea Consiliul Judetean Cluj a semnat, luni, contractul de preluare a spitalului privat Polaris pentru tratarea pacientilor cu COVID-19, urmand sa plateasca o chirie de 80.000 de lei pe luna.

Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Cluj, Valentin Jucan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca Polaris devine extensie a Spitalului de Boli Infectioase Cluj-Napoca, unitate care va finanta cheltuielile legate de personal si de echipamentele medicale.

„S-a semnat luni contractul de preluare a spitalui privat Polaris de catre Consiliul Judetean Cluj pe o perioada pe care o va decide Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj. CJ Cluj va plati chirie de 80.000 de lei plus TVA pe luna, ceea ce inseamna 2 euro pe mp, pentru tot ceea ce tine de utilizarea spatiilor, suma fiind stabilita de un evaluator. Spitalul de Boli Infectioase Cluj-Napoca va plati toate cheltuielile legate de personal, echipamente medicale pentru Polaris, care devine, practic o extensie a acestei unitati medicale, iar CJ Cluj va contribui financiar asa cum cum a facut-o pentru toate spitalele din subordine. Aici vor fi tratati pacienti cu COVID – 19”, a spus Jucan.

Acesta a subliniat ca preluarea efectiva a spitalului se va face in cateva zile.„Cei de la Spitalul de Boli Infectioase vor decide ce medici vor lucra la spitalul preluat si ce pacienti vor fi internati aici. Echipamentele medicale vor veni si prin programele Ministerului Sanatatii”, a mai spus purtatorul de cuvant al CJ Cluj.

Spitalul Polaris are o capacitate de 180 de paturi.Consiliul Judetean Cluj anunta in 24 martie ca preia Spitalul Polaris si finanteaza operatiunile necesare tratarii pacientilor infectati cu COVID-19, unitatea medicala privata fiind prima din tara preluata de o autoritate publica in contextul epidemiei de coronavirus.

„Consiliul Judetean Cluj preia Spitalul Polaris si finanteaza operatiunile necesare tratarii pacientilor infectati cu COVID-19. La acest spital vor putea fi primiti 180 de pacienti care vor beneficia de conditii optime pentru tratarea COVID-19. Este vorba despre o premiera nationala, fiind primul spital privat din tara preluat de o autoritate publica pentru a trata persoanele infectate cu COVID-19. Unitatea medicala beneficiaza de conditii superioare de izolare si tratament”, se arata intr-un comunicat al CJ Cluj din 24 martie.

Spitalul este situat in Suceagu, comuna Baciu, in imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca.Primele cazuri de pacienti infectati cu coronavirus au fost internate de la inceputul epidemiei la Spitalul de Boli Infectioase, dupa care a urmat Spitalul de Pneumoftiziologie si Clinica Medicala nr. 1, toate din Cluj-Napoca.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.