Grecia anunta ca ar putea incepe sezonul turistic in luna iulie. Anuntul ministrului grec al Turismului

Grecia, una dintre destinatiile preferate de romani, isi va deschide portile in luna iulie a acestui an, potrivit declaratiei autoritatilor.

Ramura turismului in Grecia este posibil sa isi reia activitatea in luna iulie, transmita ministrul grec al Turismului, Haris Theoharis, intr-un interviu acordat BBC, informeaza site-ul publicatiei Kathimerini.

“In prezent, suntem in procedura de a stabili protocoalele care vor fi prezentate comisiei de experti si speram ca ne vor da aprobarea de a relua activitatile gradual”, a spus Haris Theoharis.

“Trebuie sa avem obiectivul ca in iulie sa putem redeschide. Acest lucru nu va fi posibil pentru turistii din toate tarile, nici pentru toate destinatiile, recunosc asta, dar cel putin vom incerca sa reluam cu unele tari calatoriile”, a mai transmis ministrul grec al Turismului.

Publicitate

Publicitate

Tot ministrul turismului spune ca toti turistii vor avea nevoie de un fel de pasaport de sanatate, „pasaport coronavirus”, adica un document oficial din tara din care vin, care sa ateste ca respectivele persoane nu sunt infectate cu SARS-COV 2.

Citeste si articolul :   Moment istoric. Papa Francisc, declaratie revolutionara: Parteneriat civil pentru persoanele de acelasi fel. „Sunt copiii Domnului si au dreptul la familie”

Grecia a fost o atractie turistica inca din antichitate, pentru istoria sa bogata, precum si pentru litoralul lung, cu multe insule si plaje. Grecia a atras 26,5 milioane de vizitatori in 2015 si se estimeaza ca va atrage 30 de milioane de turisti in 2016. Turismul contribuie cu 18% la Produsul Intern Brut. Capitala Atena, precum si Santorini, Mykonos, Rodos, Corfu si Creta, reprezinta unele din cele mai importante destinatii turistice.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.