Scandalul in Capitala: Agresorii au asteptat politistii cu o coasa, scaune si cozi de lopata

Procurorii care fac cercetari dupa scandalul din zona Rahova, din Capitala, spun ca Spartacus si alti agresori au intampinat politistii veniti sa stinga conflictul cu scaune, o coasa si cozi de lopata.Dupa ce politistii au tras focuri de avertizare, ei au devenit si mai ostili.Procurorii spun, in referatul cu propunere de arestare pentru Spartacus si alte persoane implicate in scandalul de zilele trecute din Rahova, ca scandalagii au intampinat politistii cu o coasa, cozi de lopata si scaune.

Atunci cand politistii s-au deplasat la fata locului, au gasit un grup de persoane „agitate, proferand injurii si amenintari cu acte de violenta/moartea la adresa politiei”.

Dupa ce agentii s-au dat jos din masina, scandalagii au devenit si mai agresivi.„Dupa care s-au inarmat cu mai multe obiecte contondente (cozi de lopata, topoare, o coasa, scaune, o coasa) si s-au indreptat amenintator spre politistii ajunsi la fata locului. In aceste imprejurari, organele de politie au fost nevoite sa traga mai multe focuri cu arma in plan vertical, fapt ce i-a determinat pe suspecti sa se retraga in curtea suspenctului C.G de unde au inceput sa arunce cu diverse obiecte (pietre, farfurii, bucati de BCA)”, spun procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 in referat.

Desi in mod normal, atunci cand politia foloseste arma si trage in plan vertical conflictele sunt aplanate, in episodul de la Rahova batausii au fost si mai ostili.In urma scandalului, au fost raniti trei politisti, doi dintre ei avand nevoie de 5 – 7 zile de vindecare.Procurorii mai subliniaza ca trebuie observata atitudinea sfidatoare fata de politisti a lui Vasile Badea, cunoscut drept Spartacus.

„Inca din timpul zilei a facut mai multe sesiuni video pe reteaua de socializare Facebook prin care a solicitat, in mod ironic, prezenta politiei si a armatei, deoarece nu are ce sa i se intample si ca poate sa sfideze restrictiile impuse”.„Din declaratia acestora rezulta ca inculpatii sunt fara loc de munca, neavand un mod licit de procurare a mijloacelor de subzistenta”, mai subliniaza referatul Spartacus a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Alaturi de el, alti patru barbati au fost arestati preventiv pentru ca au participat la violentele din prima zi de Paste.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.