Pentagonul presupune ca liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, mentine controlul asupra fortelor atomice

Departamentul american al Apararii nu are informatii despre starea de sanatate a liderului Coreei de Nord, Kim Jong-Un, dar presupune ca acesta detine in continuare controlul asupra fortelor nucleare si armatei nord-coreene.

“In materie de informatii ale serviciilor, nu am nimic de confirmat sau negat. Deci, presupun ca liderul nord-coreean Kim Jong-Un mentine controlul total asupra fortelor nucleare si armatei. Nu am niciun motiv sa nu presupun acest lucru”, a declarat generalul american John Hyten, adjunct al comandantului Statului Major Interarme din SUA, citat de agentia de presa Reuters.

Publicitate

Surse citate de CNN au declarat luni ca serviciile secrete americane monitorizeaza informatiile despre starea de sanatate a lui Kim Jong-Un. Conform surselor citate, exista informatii ca liderul nord-coreen, in varsta de 36 de ani, ar fi in stare grava dupa o interventie chirurgicala cardica.

Intrebat despre Kim Jong-Un, presedintele SUA, Donald Trump, a declarat ca nu are informatii despre starea acestuia. “Pot spune doar atat: ii doresc toate cele bune. Eu am avut o relatie foarte buna cu el”, a precizat Donald Trump, care s-a intalnit de trei ori cu liderul regimului autoritarist de la Phenian.

Intrebat daca va incerca sa il contacteze pe Kim Jong-Un, Trump a raspuns: “Posibil. Sper doar ca este bine”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.