Grecia anunta cand deschide sezonul de vacanta si cere “pasaport coronavirus” pentru turisti. Cum se va obtine pasaportul de sanatate

Grecia si Croatia, doua destinatii favorite pentru turisti din toata lumea, vor controale si asigurari ca strainii care vor veni in vacanta nu sunt infectati cu noul coronavirus.

In Grecia, ministrul turismului spune ca vizitatorii vor avea nevoie de un fel de pasaport de sanatate, “pasaport coronavirus”, cu alte cuvinte un document oficial din tara de origine, care sa ateste ca respectivii turisti nu sunt infectati cu SARS-COV 2.

Regula ar fi valabila si la iesirea lor din Grecia.

Si sezonul turistic din vara va fi mai scurt, de doar trei luni, incepand din iulie, dar ar putea prelungit in octombrie si noiembrie.

Publicitate

Publicitate

La randul lor, croatii vor cere adeverinte de sanatate, si in plus, vor sa creeze coridoare turistice. Un prim exemplu ar fi pentru turistii cehi, care calatoresc, traditional, in numar mare, in Croatia, scrie Digi24

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.