Ministrul Sanatatii: Cum se va schimba viata romanilor in urmatoarele zile? Romanii vor fi OBLIGATI sa poarte masca si manusi

„Daca observam o scadere a numarului de cazuri noi timp de doua saptamani, de-abia dupa putem sa ne gandim la alte metode (de prevenire a raspandirii virusului – n.r.)”, a spus Nelu Tataru. (Decizii privind relaxarea) vor veni cand vom vedea acea curba a cazurilor noi ca incepe sa scada si vom lua in functie de fiecare comunitate in parte. Inca avem focare in expansiune, avem transmitere locala si avem motive sa fim precauti”, a spus ministrul Sanatatii.

Relaxarea va fi in functie de ore, in mod diferit pentru categoriile de varsta, si de fiecare localitate

„Sunt multe propuneri de la Comitetul Stiintific. Vom face o evaluare peste o saptamana. Cand va veni vorba de relaxare, se va face pe fiecare localitate. Ne gandim sa vedem in functie de spitalele suport, ca cei asimptomatici sa plece in zone tampon, sa nu infecteze. Pana la un prim test negativ, sa fie dusi in zonele tampon. Nu vom scoate varstnicii din familii”, a explicat ministrul Nelu Tataru.

Dupa ridicarea restrictiilor, romanii vor fi OBLIGATI sa poarte masca si manusi cand ies din case

„Aceste masuri se refera la anumite relaxari privind orele la care putem iesi din casa, dar vor veni cu mai multe restrictii cum sunt masca si manusi. La anulare ne gandim sa redeschidem anumite spatii, anumite locuri de munca, dar nu la reluarea competitiilor sportive”, a declarat Nelu Tataru.

Cand va fi VARFUL PANDEMIEI in Romania. „Estimam ca va fi la o saptamana dupa Paste”.

„A fost un context de sarbatori, la nivelul laboratoarelor au venit mai putine probe recoltate. Daca acest trend se va mentine si saptamana viitoare, vom putea vorbi de o aplatizare a curbei si ne apropiem de momentul in care vom descreste, ca numar de cazuri. Inca suntem precauti si mentinem masurile de izolare”, a spus ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, la Digi24, potrivit monitorulcj.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.