Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, confirmat cu COVID-19. Va fi adus cu elicopterul la Matei Bals

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a anuntat, luni seara, Grupul de Comunicare Strategica. Potrivit sursei citate, arhiepiscopul va fi dus la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti cu un elicopter.

IPS Pimen va fi dus cu elicopterul de la Suceava, impreuna cu un alt pacient care trebuia adus in Capitala.

Ionel Oprea, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a spus ca Arhiepiscopul are simptomatologie specifica virusului.

„Acum se face analiza, este la UPU, se coroboreaza toate datele si se va lua o decizie. Sunt semne clinice ca ar fi vorba despre o infectie cu COVID si in aceasta situatie trebuie avut in vedere unde poate fi tratat mai bine. Are o varsta venerabila, peste 90 de ani. Nu este inca confirmat, simptomatologia pledeaza pentru infectie COVID, am inteles ca a avut si niste contacte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionel Oprea, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Potrivit coordonatorului SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, SMURD Iasi a fost solicitat sa transfere doi pacienti critici de la Suceava la Institutul Matei Bals cu elicopterul.

IPS Pimen are peste 90 de ani si este cel mai in varsta membru al Sfantului Sinod al Bisericii ortodoxe Romane

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.