Situatia epidemica se amelioreaza in Franta,dar urmeaza o criza economica brutala

Situatia epidemica se amelioreaza in Franta, dar criza nu s-a incheiat, a declarat duminica seara premierul Edouard Philippe, avertizand ca va incepe o “criza economica brutala”.

“Traim o criza medicala de o foarte mare intensitate. Nu este prima epidemie cu care se confrunta Franta, dar aceasta are o amploare pe care nu am mai cunoscut-o in perioada moderna”, a declarat premierul Edouard Philippe intr-o conferinta de presa, potrivit publicatiilor Le Figaro si Le Parisien.

“Criza medicala nu s-a incheiat. Sigur ca marcam puncte impotriva epidemiei. Situatia se imbunatateste lent, dar sigur. Dar nu am iesit din criza medicala”, a precizat Edouard Philippe.

“Aceasta criza medicala va genera o criza economica ce abia incepe. Va fi brutala”, a avertizat Edouard Philippe.

Publicitate

“Masurile restrictive functioneaza. Am constatat ca majoritatea cetatenilor francezi au respectat restrictiile, astfel ca s-a permis limitarea numarului de bolnavi in spitale”, a subliniat Edouard Philippe.

In Franta se inregistreaza 152.978 de cazuri de infectare cu noul coronavirus si 19.349 de decese, conform datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.