Ministrul Tataru: Multumesc populatiei care a inteles mesajul si sa aiba rabdare inca 7-10 zile.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a transmis romanilor, in dimineata de Paste, sa mai aiba rabdare inca 7-10 zile, pana va fi varful pandemiei, a recunoscut ca este un moment greu, dar “ne trebuie credinta si speranta ca urmatoarele sarbatori sa le petrecem impreuna”.

“Multumesc populatiei care a inteles mesajul si sa aiba rabdare inca 7-10 zile. E un moment greu, dar ne trebuie credinta si speranta ca urmatoarele sarbatori sa le petrecem impreuna (…) Suntem aproape de un varf si speram ca apoi sa avem una-doua saptamani de stabilitate, dupa care sa incepem sa scadem ca numar de cazuri noi”, a transmis ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, in prima zi de Paste, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Totodata, seful de la Sanatate, a spus ca partea buna este ca avem o crestere lenta a cazurilor de coronavirus, iar acum suntem in scenariul 4, cand cazurile de la UPU sunt privite ca potentiale cazuri COVID, pentru mai multa precautie.

Citeste si articolul :   Relaxarea restrictiilor incepand cu 15 mai. Anuntul ministrului Vela despre varstnici

“Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli, ca sa nu mai avem transmitere comunitara. Nerespectarea masurii face ca numarul de cazuri sa creasca. Putem avea 12.000-15.000 de cazuri in varful pandemiei, poate chiar si mai mult, daca nu se respecta masurile. Dar sper ca trendul sa ramana acesta, lent “, a atras atentia ministrul Sanatatii, potrivit antena3.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.