Iranul ameninta cu o “riposta determinanta” la orice “eroare” comisa de Statele Unite

Iranul va avea o “riposta determinanta” la orice “eroare” comisa de Statele Unite, avertizeaza Gardienii Revolutiei de la Teheran, dupa incidente maritime semnalate de Washington.

Armata americana a semnalat ca 11 nave ale Gardienilor Revolutiei din Iran s-au apropiat periculos de ambarcatiuni militare americane, in Golful Persic. Washingtonul a catalogat manevrele drept “periculoase si provocatoare”.

Publicitate

“Ii sfatuim pe americani sa respecte reglementarile internationale si protocoalele maritime in Golful Persic si in Golful Oman si sa se abtina de la orice aventurism si stiri false”, au avertizat, la randul lor, Gardienii Revolutiei din Iran, potrivit agentiilor Sepah News si Reuters.

“Trebuie sa fie siguri ca Fortele Navale ale Gardienilor Revolutiei si fortele armate puternice ale Republicii Islamice Iran considera actiunile periculoase ale strainilor in aceasta regiune drept o amenintare la adresa securitatii nationale, o intrare in zona rosie, iar orice eroare de calcul din partea lor va primi o riposta determinanta”, atrage atentia Teheranul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.