Pandemia incepe sa lase bauturile fara acid

Berea si bauturile racoritoare sunt in pericol sa isi piarda acidul, din cauza pandemiei, arata Reuters.

Pandemia a dus la reducerea cererii de benzina la pompe cu peste 30% iar dioxidul de carbon folosit pentru bauturi era obtinut in urma procesarii etanolului in benzina. Lipsa de cerere pentru etanol a provocat o crestere a pretului pentru dioxidul de carbon astfel ca producatorii de bautari sunt pusi in dificultate.

Publicitate

Nu mai putin de 34 din totalul de 45 de intreprinderi care proceseaza etanolul in Statele Unite si vand dioxid de carbon au fost obligate sa isi intrerupa sau sa isi reduca productia pe fondul scaderii cererii dupa izbucnirea epidemiei.

Producatorii de bere se plang deja ca pretul pentru dioxidul de carbon a crescut cu 25%. La inceputul lunii aprilie, reprezentantii producatorilor de dioxid de carbon, au adresat o scrisoare vicepresedintelui american, Mike Pence, aratand ca productia a scazut cu 20% si ca, pana la jumatatea lunii scaderea ar putea ajunge la 50%.

Nu doar producatorii de bauturi acidulate ar fi afectati, ci si companiile care proceseaza carne, dioxidul de carbon fiind necesar si pentru impachetarea, pastrarea si transportul carnii.

Multi producatori de bauturi au anuntat ca au inceput sa caute alte surse pentru dioxidul de carbon, cei mai norocosi avand deja in functiune dispozitive cu care isi capteaza acidul necesar in procesul de obtinere al bauturii.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.