Cartier intreg din orasul Babadag, in carantina dupa ce 12 persoane au fost confirmate pozitiv

Un cartier intreg din orasul Babadag a intrat in carantina dupa ce 12 persoane din 49 testate pentru coronavirus au fost confirmate pozitiv. In ultima perioada s-au intors din strainatate 900 de persoane in orasul Babadag.

Sambata au fost convocati membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Tulcea referitor la situatia epidemiologica din orasul Babadag, iar in urma sedintei cartierul Bendea a intrat in carantina.

Incepand de sambata, se instituie, pe perioada starii de urgenta, carantina in orasul Babadag, cartierul Bendea, delimitat de urmatoarele cai naturale si de circulatie rutiera: raul Tabana – E87 – strada Bailor – strada Viilor – strada Carierei – strada Vlad Tepes – strada Gheorghe Lazar – strada Macris – strada Heracleea – strada Boteanu – Strada Stefan cel Mare – strada Fabricii – strada Heracleea – raul Tabana.

In acest cartier, in urma efectuarii a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv Covid-19 pana sambata 12 persoane, 6 dintre ele in cursul zilelor de 16 si 17 aprilie.

„Masuri de supraveghere si paza pentru primele locuinte din acest cartier in care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de catre Politia Orasului Babadag inca din data de 10 aprilie 2020, ulterior fiind suplimentate fortele cu alti angajati ai structurilor MAI, MApN si ai Primariei Babadag

Publicitate

. In cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2500 de cetateni, marea majoritate de etnie roma (romi xoraxaj). Potrivit datelor centralizate din verificarile in teren, in 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind inregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la cresterea riscului de transmitere a virusului”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Tulcea.

Potrivit datelor Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei, in ultima perioada s-au intors din strainatate 900 de persoane din orasul Babadag. Vineri erau in izolare 191 de persoane.

„Facem precizarea ca masurile impuse pana ieri, 17 aprilie 2020, chiar daca s-a suplimentat numarul fortelor de ordine de la zi la zi in ultima saptamana, nu au avut efectul scontat deoarece persoanele din acest cartier se deplaseaza liber, fara a respecta restrictiile impuse prin ordonantele militare, iar imobilele in care locuiesc sunt cu intrari multiple si imediat dupa plecarea fortelor de ordine reapar pe strazi sau se deplaseaza prin curtile interioare, gardurile fiind deteriorate sau inexistente”, anunta aceeasi sursa.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.