Tragedie pe Dunare: O pesoana s-a stins si opt sunt date disparute. Autoritatile din Mehedinti ii cauta

Un numar de 18 persoane, migranti si o calauza, au cazut in Dunare. Un sirian a murit, in apropiere de localitatea Hinova, iar opt migranti sunt cautati in Dunare de politistii de frontiera si angajatii ISU Mehedinti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Opt migranti sunt de negasit dupa ce, joi seara, barca in care se aflau s-a rasturnat, iar oamenii au cazut in Dunare, in apropiere de granitia romano-sarba. Un numar de 18 persoane se aflau in ambarcatiunea care trebuia sa-i aduca in Romania.

Noua persoane, din Siria, Irak, Yemen, Palestina si Serbia, au fost salvate din apele Dunarii de politistii de frontiera din Mehedinti. Unul dintre oamenii din barca a fost gasit mort, in apa, iar alte 8 persoane sunt de negasit.

Autoritatile din Mehedinti au reluat, vineri, cercetarile. Politistii de frontiera si angajatii ISU Mehedinti, cu doua barci si un vapor, cauta in apele fluviului migrantii disparuti. Si politistii din Serbia fac verificari, dupa ce au fost alertati de oamenii legii din Romania.

Ambarcatiunea, condusa de o calauza din Serbia, a pornit, joi seara, din tara vecina. Potrivit unor surse locale, migrantii ar fi fugit dintr-un centru de carantina din tara vecina. Cele noua persoane salvate, intre care si calauza din Serbia, sunt acum intr-un centru de carantina din Mehedinti.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.