Asistentii sociali, obligati sa stea in izolare la locul de munca

Asistentii sociali cer Guvernului sa modifice de urgenta Ordonata Militara nr. 8, prin care sunt obligati sa stea in izolare la locul de munca timp de 14 zile. O asistenta sociala a povestit, in exclusivitate pentru MEDIAFAX, ca e nevoita sa se spale la lighean si ca doarme pe saltele vechi.

Izolarea la locul de munca e o adevarata umilinta pentru asistentii sociali din tara. Ei se plang de conditii improprii de trai, de cand autoritatile i-au obligat, prin Ordonanta Militara numarul 8, sa ramana in centrele in care lucreaza, timp de 14 zile. In exclusivitate pentru MEDIAFAX, o angajata dintr-un camin de batrani, spune ca se spala la lighean si doarme pe saltele vechi de zeci de ani.

„Ma obligi sa ma duc la aceeasi toaleta cu asistatii, ma obligi sa mananc o mancare pe care eu nu o tolerez? Pur si simplu din aceleasi vase, bine o sa ne luam vase de casa, te culci pe saltele de zeci de ani, nu oferi nicio conditie umana. Sunt centre vechi si nu ai unde sa iti faci igiena minima personala, decat stand la coada, asteptand. Sa te speli la lighean! La varsta asta, cu cativa ani inainte de pensie, sa ma obligi sa revin, unde? La inceputul secolului? Ne gandim sa ne cumparam olita de noapte. Ne iei din familie, ne distrugi sarbatorile, nici Ceausescu nu ne-a umilit asa!”, a declarat femeia intr-o discutie telefonica.

Citeste si articolul :   Veste trista, din pacate: „Intre 1 si 3 august, criteriu pentru reintrarea in Stare de Urgenta ”. Ce spune Raed Arafat

Aceasta trece printr-o adevarata drama. Cat ea sta in izolare, nu are cine sa-i ingrjesca mama, bolnava de cancer in faza terminala.

Publicitate

„Eu intreb, daca mama mea va muri in aceste zile, cine imi va darui ultimele ei clipe de viata? Mama mea este incadrata in grad de handicap, este in faza terminala, locuiesc cu ea, statul nu ma plateste ca sa-mi ingrijesc mama, nu beneficiez de indemnizatie de insotire si din salariul meu pe care il primesc in asistenta sociala nu-mi pot permite femeie pe care sa o platesc ca sa vina sa-mi ingrijeasca mama. Mi s-a spus ca sotul meu trebuie sa-i schimbe pampersul, mama mea a fost profesoara. Si inca este lucida, are cancer, cum sa accepte umilinta ca ginerele ei sa-i schimbe pampersii?”, spune femeia.

Asistentii sociali cer acum Guvernului sa modifice de urgenta Ordonata Militara nr 8. Sindicalistii au trimis deja o scrisoare in acest sens.

„Avem lucratori care ne-au declarat ca dorm cu beneficiarii in pat, avem lucratori care spun ca sunt agresati de acesti beneficiari si care sunt dispusi sa isi dea demisia cu orice fel de riscuri. Sunt judete in care chiar in ziua de vineri, ziua in care s-a publicat Ordonanta, oamenii au fost tinuti pana la ora 5 sa nu plece din serviciu fara sa li se spuna de ce, iar la ora 5 li s-a spus ca vor ramane inca 14 zile. Drepturile copiilor salariatilor nostri sunt incalcate, sunt ignorate de Guvern care nu este interesat ce se intampla cu acesti copii. De asemenea, drepturile adultilor cu handicap care sunt intretinuti in familie de acesti salariati”, a declarat Ringo Damureanu, presedintele Sindicatului National „Forta Legii”.

Citeste si articolul :   Construirea Aeroportului Brasov si, implicit, devierea paraului Besalcin, proiecte fezabile

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.