Chirurg din Pitesti care a continuat sa opereze, desi avea simptome de COVID-19, urmarit penal

Un medic chirurg de la Spitalul Judetean Pitesti a continuat sa opereze, cu toate ca avea simptome de COVID-19 de doua saptamani. Sectia de chirurgie a fost inchisa, iar procurorii au inceput urmarirea penala in acest caz, pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Reprezentantii spitalului sustin ca toate cadrele care au intrat in contact cu el l-au rugat sa stea o perioada acasa, dar medicul a preferat sa vina la locul de munca in ciuda simptomelor, refuzand chiar sa poarte si masca.

Conform datelor DSP Arges, numarul contactilor directi ai medicului de la Spitalul Judetean de Urgenta, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se afla si 24 de pacienti, restul contactilor fiind cadre medicale. Sotia doctorului depistat pozitiv este si ea cadru medical, nu prezinta simptome si a fost izolata la domiciliu de doua zile. Ancheta epidemiologica este inca in desfasurare.

S-a luat de asemenea decizia inchiderii Sectiei de Chirurgie Vasculara de la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti, dupa ce pacientii vor fi transferati si personalul medical va fi trimis in izolare la domiciliu.

Publicitate

Colegii cu simptome specifice COVID-19 ai doctorului infectat au fost testati, iar rezultatele vor fi transmise joi seara. Prefectul Argesului, Emanuel Soare, sustine ca va lua o decizie privind conducerea Spitalului Judetean de Urgenta imediat dupa ce va afla rezultatele.

Ma astept sa faca un pas inapoi cei vinovati. Astept rezultatul testelor asistentelor, daca acestea sunt pozitive voi solicita la minister demiterea managementului spitalului”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Situatia creata este una critica pentru sistemul de sanatate din Arges, avand in vedere ca medicul nu a fost doar la Spitalulul Judetean, ci a facut si garzi la Spitalul din Costesti. De asemenea si sotia medicului care, momentan nu prezinta simptomatologie, este medic la spitalul din localitatea Calinesti.

Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti a deschis un dosar penal in rem pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.