Angajatii Postei Romane intra in somaj tehnic

Posta Romana a dat o veste proasta astazi angajatilor din intreaga tara. Consiliul de Administratie a votat somajul tehnic pentru angajatii din intreaga tara. Masura va intra in vigoare pentru perioada de 4 zile.

Angajatii Postei Romane primesc vesti proaste: intra in somaj tehnic
Posta Romana este si ea afectata de epidemia de Covid-19. De aceea, Consiliul de Administratie a votat ca angajatii sa intre in somaj tehnic pentru 4 zile. Toti angajatii sunt vizati de aceasta masura.

Criza economica a afectat Posta Romana si-a diminuat semnificativ veniturile ca o urmare a masurilor de distantare sociala aferente pandemiei. Aceste masuri au redus traficul catre unitatile postale, iar traficul postal international a fost suspendat pe o mare parte din destinatii. Anuntul a fost lansat chiar de Posta Romana.

Conducerea Postei Romane a gasit o solutie pentru luna aprilie. Va acorda somaj tehnic pentru 4 zile pentru totalitatea angajatilor. Somajul tehnic o sa fie aplicat in doua transe si anume:

Publicitate

jumatate de personal: 21-24 aprilie;
cealalta jumatate: 27-30 aprilie;

Somaj tehnic pentru un angajat al postei inseamna un salariu net mai mic cu aproximativ 130 lei. Veniturile unui angajat vor fi reduse cu circa 20% din zilele lucratoare. Acest lucru inseamna aproximativ 7.5% din valoarea salariului, conform Antena3.

Citeste si articolul :   Siberia in flacari: „Ploua cu cenusa si toata zona e acoperita de un fum gros”

Declaratie Posta Romana

„Personal, am refuzat din start orice varianta care presupune implementarea zilelor libere nelucratoare, care ar fi dus la o scadere de cel putin 20% a veniturilor angajatilor, in paralel cu o economie pentru companie de 20%. Am refuzat si orice varianta de disponibilizare a personalului operativ si am refuzat suspendarea contractelor de munca pe perioada nedeterminata. Astfel, am analizat toate variantele pe care le avem la dispozitie, iar implementarea unui somaj tehnic bland, cu efecte negative minime asupra oamenilor, este alegerea cea mai potrivita pentru angajati si pentru companie”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Postei Romane pe site-ul oficial al Postei Romane.

Posta Romana a lucrat mai rapid pentru a-si duce atributiile la final inainte de aceasta „pauza.” Astfel pensionarii si-au primit pensiile mai devreme decat termenul convenit, scrie huff.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.