USR i-a cerut ministrului de interne sa demisioneze. Reprezentantii partidului considera ca Marcel Vela trebuie sa plece

In scandalul care a urmat acordului dintre MAI si episcopul roman cu privire la masurile sarbatorilor de Paste, reprezentantii Partidului USR au cerut ministrului de interne sa demisioneze.

USR solicita demiterea lui Marcel Vela

Membrii Partidului USR au cerut demisia lui Marcel Vela, ministrul de Interne, ca urmare a unui acord intre MAI si Patriarhia Romana cu privire la masurile de Paste.

„Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit sa restabileasca increderea in capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cat se va petrece mai repede, cu atat mai bine.Sanatatea populatiei nu trebuie pusa in pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie sa gestioneze criza cat mai bine pentru tara, nu pentru scorul electoral”, a spus USR.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca ii va cere lui Marcel Vela sa semneze un  nou acord.

Scandalul MAI-BOR

Potrivit unor surse, ministrul Finantelor, Florin Citu si ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, se vor plange premierului Ludovic Orban ca Vela a facut in asa fel incat a luat decizia de unul singur, Decizia luata poate pune in pericol tot ceea ce a realizat pana acum.

Citeste si articolul :   Horatiu Moldovan, anuntul de care se temea toata lumea: "Va trebui sa ne intoarcem la masuri mai drastice

Cand a fost intrebat daca acest lucru este adevarat, ministrul internelor a spus sa din data de 8 martie nu trebuie sa ne informam din zvonuri, ci din surse oficiale.

„In primul rand, as dori sa repet ceea ce spun de prin 8 martie, sa luati informatii doar din surse oficiale, nu din zvonuri, care acum, pe acesta epidemie si situatie delicata, se urca pe valul electoral politic ca sa creeze tot felul de diversiuni in randul guvernantilor”, spune Marcel Vela.

El a mai spus ca, inainte de a lua o decizie, vorbeste mai intai cu premierul si presedintele Romaniei. Toti stiu ce a anuntat aseara. Marcel Vela a sustinut ca a luat aceasta decizie pentru a evita multimea din noaptea invierii.

„Motivul pentru care am luat deciziile au fost cat se poate de simple: cu totii dorim sa evitam aglomeratia in seara de Inviere. Biserica a fost foarte deschisa si apreciez acest lucru”, mai spune ministrul de Interne.