Directorul Spitalului V. Babes critica dur masurile luate pentru Paste

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat marti seara ca Ministerul Afacerilor Interne si Patriarhia Romana au semnat un acord pentru sustinerea credinciosilor prin impartirea luminii si a Sfintelor Pasti. Dupa ce a luat aceasta decizie, Dr. Simin Aysel Florescu, directorul Spitalului Babes, a spus ce se va intampla.

Directorul Spitalului V. Bebes a criticat masurile luate de Paste: „Riscul de infectie va creste!”

Desi au fost luate masuri pentru a preveni raspandirea de  coronavirus, romanii pot merge la biserica pentru a primi Sfantul Paste. Medicul a sustinut ca decizia luata nu era in concordanta cu restrictiile de deplasare si a crezut ca, oricat de greu ar incerca, situatia nu va fi gestionata corect.

„In momentul in care ies pe strada sute sau mii de oameni in seara respectiva, cred ca va fi destul de greu de pastrat o distantare. Inevitabil, va fi un fel de buluc acolo si vom vedea ce o sa iasa. Suntem pregatiti pentru valul care va urma dupa asta.”, a spus directorul spitalului.

Desi fortele de ordine vor sta in biserica, medicii cred ca acestea nu vor ajuta prea mult, dar spera ca vor opri multimea din exterior. Ei au mai sustinut ca dupa Paste, spitalul va fi supraaglomerat in urmatoarele doua saptamani, altfel ar fi mai bine sa petreceti doar in  familie si sa nu intrati in lacasul de cult.

Cand a fost intrebat ce vor face si ce se va intampla in urmatoarea etapa, au declarat pentru Digi24:

“Va fi foarte greu. Unul dintre obiectivele acestei distantari sociale este exact scaderea presiunii pe sistemul sanitar. In nicio tara nu exista un sistem sanitar capabil sa absoarba sute de mii de pacienti aproape concomitent. Deocamdata este bine din punct de vedere al cazurilor de TI, inca nu suntem saturati, dar daca insistam… se poate ajunge si acolo”.

Painea binecuvantata va fi distribuita credinciosilor intre vineri si sambata intre 7 si 17 zile, iar in toate parohiile  din Romania, in locurile special amenajate de personalul bisericii si voluntari, vor fi urmate masuri stricte de protectie, La fel ca intr-un magazin comercial.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.