Olteni dusi la spital, CU ARMA la vedere. „Ba, dati-ne drumul, n-avem NIMIC, nu ne curg nici mucii“

Marti, 14 aprilie, a fost scandal mare la Spitalului de Boli Infectioase din Craiova. 12 persoane din aceeasi familie au fost infectate cu Covid 19. Pacientii au lovit cu piciorele si pumnii usile saloanelor din spital.

O intreaga familie din Craiova a fost adusa la spital dupa ce a fost infectata cu noul virus: sapte copii si cinci adulti

Primul din familie care a fost depistat pozitiv a fost un copil de cinci luni. Mama si bunica au primit aceleasi rezultate dupa testare. Cercetarile epidemiologice au continuat in casele rudelor. Noua alti membri ai familiei au fost testati si toate testele au fost pozitive: sase copii, o femeie si doi barbati.

Cand autoritatile i-au informat ca trebuie sa mearga la spital, acesti oameni au ripostat si au devenit agresivi. Unul dintre ei a sunat chiar la 112 si a cerut ajutorul politiei, fiind suparati pentru ca voiau sa-l forteze sa mearga la spital. In cele din urma, patru echipaje de politisti si un echipaj de jandarmi au trebuit sa intervina pentru a aduce 9 persoane gasite pozitive la spitalul de boli infectioase.

Publicitate

Cu toate acestea, in spitalul de boli infectioase, scandalul a continuat. “Ba, dati-ne drumul, n-avem nimic, nu ne curg nici mucii. Noi nu stam inchisi de Paste, sa fie clar”, au strigat din saloane barbatii.

Au lovit cu pumnii si piciorele timp de cateva minute la rand, au jignit si au amenintat personalul medical. Asistentele disperate au cautat ajutorul jandarmilor din curtea spitalului. Acestia au fost imbracati in costume de protectie si au intrat pentru a potoli pacientii violenti.

Medicii spun ca devine din ce in ce mai dificil sa controleze oamenii asimptomatici. Mai multe cadre medicale au spus: “Nu inteleg ca trebuie sa stea internati pana cand vor avea doua teste consecutive negative. Spun ca ei nu au nimic, spun ca e o boala inventata si nu vor sa colaboreze deloc cu noi”

Toti membrii familiei au fost izolati acasa, deoarece doi dintre ei s-au intors recent din Anglia. Cu toate acestea, vecinii au spus ca nu au respectat conditiile de izolare si ii vedeau plecand de acasa in fiecare zi.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 2.550 de cazuri noi si 77 de decese

Reprezentantii DSP Dolj au efectuat o investigatie epidemiologica a cazului si incearca sa identifice persoanele care au fost in contact direct sau indirect cu familia.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.