Medicul Gabriel Diaconu: Sa va fie rusine. N-aveti decat sa va luati dreptul la opinie si sa vi-l bagati unde nu rasare soarele. Nu Biserica a adus epidemia in Romania. Si NU bisericile sunt veriga de transmitere a bolii.

Cum ne-am obisnuit, medicul Gabriel Diaconu vine cu un nou mesaj dupa ce Presedintele a cerut guvernului sa revoce ordonanta privind aducerea Luminii de Inviere.

“Adevarul?

Adevarul este ca, psihologic, traim in aceasta perioada un imens experiment Stanford. Avem de o parte un agent deliberator care e neutru moral, virusul.

Apoi avem persoane in deplina libertate, unele dintre care nu pot sta in casa, in speta politia, jandarmeria, personalul sanitar, dar si persoane care nu pot iesi din casa, adica ceilalti. In ultimele zile prima categorie a aratat, treptat, tendinte agresogene la adresa celei de-a doua categorii, in vreme ce a doua categorie a refulat, in online, dintre cele mai vehemente, la limita violente, tendinte.

Publicitate

Ce arata experimentul Stanford? Ca, investiti cu puteri formale pe care nu le aveau inainte, prima categorie tind rapid spre tiranie, radicalism si afirmarea unei autoritati la limita despotica, in vreme ce ceilalti vor fi, treptat, negati, abilitatile lor de-a avea o voce reduse doar la consimtamant. Un sub-grup din experimentul Stanford au organizat o razmerita. Un alt sub-grup a dezvoltat, dupa cateva zile, stari puternic depresive.

In ziua a 7-a de la Creatie, Experimentul a trebuit oprit.

Nu putem opri virusul.

Nu il putem opri.

Pentru ca nu e un experiment. E viata.

Umanitatea se transforma, sub ochii nostri.

Suficient sa observi ca, pierduti de reperele anterioare, primul pas inainte trebuie sa fie chemarea la moderatie. O noua moderatie. Pandemia va trece. Mortii vor dormi.

Citeste si articolul :   Prognoza meteo. Vremea rece pune stapanire pe Romania

Doar moderatii vor mosteni pamantul.

Ce inseamna moderatie, in aceasta era?

In primul rand moderatie a vorbei. Nu predic. Am exemple recente ale propriilor mele derapaje. Mai devreme in schimb am avut o epifanie, limita propriei mele gandiri. Sunt suficient de accentuat de propria-mi personalitate incat sa recunosc grandomania, delirul de grandoare, dar si raul facut in numele binelui, respectiv binele facut in numele raului.

Desfid cenzura majoritatii. Chiar si cand majoritatea poseda dreptate. Faptul ca ai dreptate nu-ti da dreptul sa sugrumi oponentul.

Da, avem o stare de urgenta. Da, starea de urgenta presupune injonctiuni, interdictii, masuri de constrictie, limitarea multor drepturi si libertati. In numele a ce? Simplu. Stam acasa = scut doctorilor = salvam vieti.

Eu insumi am propus triada. Si cred ca este triada buna, de bun simt, cata vreme ramane in posesia moderatilor. Nu a zelotilor. Nu a zapciilor. Si nu a celor care o transforma in lozinca.

Nu cred ca o sa ne spele o suta de ape felul in care, zilele acestea, sunt tratati cei care practica o credinta oarecare. Imi e mie rusine de cuvintele de ocara aruncate acelora care, sub obisnuinta Sarbatorii, si-au dorit Invierea sa existe, atata cat posibil, pastrand ritual.

Publicitate

Sunt psiho-traumatolog. Sunt medic specializat in trauma de grup. Sunt printre autorii, si semnatarii, declaratiei de la Capetown a WPA si WMA care interzice medicilor complicitatea la tortura, tratamente crude ori inumane, sub egida oricarei autoritati.

Interzicerea accesului la practica propriei credinte, pervertirea ei, transformarea ei in batjocura, toate au fost mijloace de tortura practicate la Gitmo (Guantanamo Bay) pentru ”pedepsirea” celor retinuti de autoritatile americane pentru activitati teroriste.

Citeste si articolul :   Reguli de Craciun! Raed Arafat: "Cei care nu respecta...."

La Pitesti, detinutii au fost obligati de Turcanu sa-si denunte Dumnezeul, si sa il injure pe Iisus Hristos, iar euharistia sa fie facuta cu materii fecale. Tot tortura am avut si la Pitesti.

Iar astazi, calea moderata intre autoritate, si biserica, a fost coplesita de protestul unora care sunt orbiti de vremuri, si puternic patinati spre extremism.

Nu Biserica a adus epidemia in Romania. Si NU bisericile sunt veriga de transmitere a bolii. Comunitatea e veriga de transmitere. Spitalele sunt veriga de transmitere. Si hazardul e veriga de transmitere.

Sotia unui fost coleg de munca, si ea fosta colega de munca de-a mea, ani in urma, s-a prapadit zilele acestea. Sunt oameni tineri, au copii…ea a trebuit sa fie inmormantata cu ritual simplu, pentru ca ordonanta militara.

Cand vorbim de mortii pe care ii avem, cand vorbim de vietile pe care vrem sa le salvam, n-avem voie sa uitam proportiile, sau sa ne abandonam umanitatea in numele unei ideologii, fie ea noua, fie ea sub alta stea, ori alta zodie.

Uite, eu nu cred ca, istoric, Iisus Hristos a inviat. Dar cred ca, vorba tatalui meu care-l cita pe Pascal, daca n-a Inviat tot e o poveste nemaipomenita, o poveste atat de frumoasa incat a durat 2000 de ani. Dar daca a Inviat, oricat de aproape de imposibila poate parea o astfel de afirmatie, ce s-a ales din om, in cele din urma?

Citeste si articolul :   Peste 13.000 de cetateni cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din orasul Galati

Racnetul ”stati in casa”? Sau vom avea inmormantari?

Pai inmormantari am avut, avem si vom continua sa avem. O noapte, futui maica ma-sii, NU schimba destinul unei pandemii. Cloaca spitalelor, minciuna infectatilor, lipsa testarilor, toate schimba destinul unei pandemii.

Sa va fie rusine. Atat am vrut sa spun. N-aveti decat sa va luati dreptul la opinie si sa vi-l bagati unde nu rasare soarele. Pentru ca degeaba sunteti sanatosi, daca veti ramane badarani. Se poate sa ai suflet si fara sanatate. Dar n-ai cum fii sanatos fara o bruma de suflet.

Si multi pare ca vi l-ati pierdut, de dragul salvarii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.