MAI, reguli clare despre modul cum primesc Pasti batranii si romanii aflati in carantina

Persoanele peste 65 de ani si bolnavii vor primi Pasti si Lumina Sfanta acasa, de la voluntari, incepand de vineri. Si romanii care se afla in carantina sau in spitale vor putea primi Lumina de Pasti, prin angajatii MAI, a declarat, marti seara, ministrul Marcel Vela.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat ca persoanele bolnave si cele peste 65 de ani vor primi Pasti la domiciliu.

„Pentru cei bolnavi si cei peste 65 de ani Pastile vor fi distribuite la domiciliu de catre voluntari vineri si sambata sau in prima zi de Pasti incepand cu ora 6.00 dimineata cu respectarea masurilor de protectie: masca sanitara si manusi. Distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim in seara zilei de sambata, 18 aprilie in jurul orelor 19.00, se va face de catre voluntarii parohiilor si de catre echipajele de ordine publica si patrulele existente sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne aflat in misiune sambata, incepand cu ora 20.00”, a spus ministrul.

Citeste si articolul :   Cum voteaza parlamentarii PSD su AUR si in numele altor colegi.

In privinta credinciosilor, Vela a spus ca acestia vor putea iesi in apropierea casei, respectiv in afara curtii sau a imobilului in care locuiesc, respectand regulile de distantare sociala, evitand aglomeratia si formarea grupurilor mai mari de 3 persoane.

„In acest sens, doi sau trei locatari dintr-o o scara de bloc pot oferi Sfanta Lumina primita de la voluntari tuturor vecinilor”, a mai spus Vela.

Si romanii aflati in carantina primesc Lumina de Pasti. Aceasta le va fi oferita de personalul Ministerului Afacerilor Interne, de la centrele episcopale la parohiile din zonele carantinate.

„In noaptea de Inviere este permisa circulatia tuturor preotilor care distribuie Sfanta Lumina credinciosilor, cat si a voluntarilor, care vor avea asupra lor act de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, masca si manusi de protectie”, a precizat ministrul de Interne.

In plus, echipajele care actioneaza in posturile fixe, in intersectii sau pe drumurile judetene, comunale, nationale sau europene, cat si cele de la punctele de frontiera aflate in misiuni coordonate de MAI vor oferi Sfanta Lumina persoanelor aflate in trafic, in baza exceptiilor de circulatie prevazute in ordonantele militare anterioare.

Citeste si articolul :   Politistii se gandesc de doua ori inainte sa amendeze,dupa decizia CCR:Mai putini oameni sanctionati

De asemenea, Marcel Vela a precizat ca in noaptea de Inviere va fi distribuita Sfanta Lumina inclusiv spitalelor, centrelor sociale si centrelor de carantina din tara.

Autor