Data alegerilor locale nu va mai fi stabilită de Guvern, ci de Parlament

Senatul a adoptat proiectul de lege care prelungeste mandatele primarilor. Mandatele primarilor, dar si ale presedintilor de consilii judetene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data incetarii starii de urgenta.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca mandatele alesilor locali sa se prelungeasca cu cel mult 6 luni de la data incetarii starii de urgenta.

De asemenea, data alegerilor locale se va stabili de Parlament, prin lege organica, cu 75 de zile inaintea votarii. Asadar, Guvernul nu va mai stabili data alegerilor, cum era in actuala legislatie.

Publicitate

„Articol unic. (1) Mandatele in curs ale primarilor, primarul general al Municipiului Bucuresti, presedintilor de consilii judetene, consiliile locale, Consiliul Genenral al Municipiului Bucuresti si consiliile judetene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data incetarii starii de urgenta. (2) Data alegerilor va fi stabilita prin lege de catre Paralment, in conditiile alineatului (1)”, se arata in proiectul adoptat.

Proiectul de lege a fost initiat de liderii PSD, ALDE, Pro Romania si UDMR.

Urmeaza sa fie dezbatut si votat la Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.