100.000 de măști de protecție din Turcia, aduse miercuri în țară

Sapte tone de echipamente de protectie medicala, constand in 100.000 de masti de protectie, sunt aduse miercuri in tara din Turcia cu o aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane.

Ministerul Apararii Nationale anunta ca o aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane aduce in tara 7 tone de echipamente de protectie medicala, constand in 100.000 de masti de protectie tip FFP2 si FFP3 din Turcia.

Tot miercuri, cel de-al treilea zbor efectuat cu o aeronava C-130 Hercules aduce, din Germania, ultima transa de combinezoane de protectie provenind din Coreea de Sud.

Publicitate

Mastile si combinezoanele de protectie au fost cumparate de statul roman prin Oficiul National de Achizitii Centralizate si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Publicitate

Distribuirea echipamentelor de protectie va fi realizata cu mijloace de transport aflate in dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, echipamentele vor fi alocate, in functie de nevoi, personalului medical din tara si echipajelor operative care actioneaza in teren.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.