Masurile incluse in decretul pentru prelungirea starii de urgenta

Klaus Iohannis a anuntat masurile incluse in decretul privind prelungriea starii de urgenta. Scolile raman inchise, iar activitatea de judecata continua doar in caz de urgenta. Preturile la medicamente si servicii de utilitate publica vor fi plafonate.

„Pe perioada acestei stari exceptionale sunt necesare prevederi care sa faciliteze functionarea neintrerupta a administratiei publice, a justitiei si a altor servicii publice, a unor infrastructuri care asigura servicii esentiale pentru populatie, stat si operatorii economici”, a spus, marti, presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele a anuntat ca scolile raman inchise si se suspenda toate activitatile didactice care presupun prezenta fizica in institutiile de invatamant. Activitatile se vor desfasura online.

O alta masura se refera la plafonarea preturilor la medicamente si aparatura medicala, la alimentele de stricta necesitate si la serviciile de utilitate publica, precum energie electrica si termica, gaze, alimentare cu apa, salubritate ori carburanti.

Publicitate

„Am adaugat in decret, insa, o mentiune speciala pentru situatia in care se va constata o scadere a preturilor la energie electrica si gaze naturale, pe pietele regionale. In acest caz, Guvernul va lua masurile necesare astfel incat aceste scaderi sa se reflecte in pretul platit de consumator”, a mai afirmat presedintele Romaniei.

Citeste si articolul :   Ce amenda a primit Orban dupa fotografia in care nu purta masca de protectie si fuma

Klaus Iohannis da asigurari ca Guvernul va asigura securitatea alimentara a cetatenilor prin continuarea aprovizionarii, productiei, procesarii, transportului si furnizarii catre oameni a bunurilor de stricta necesitate.

In domeniul justitiei, activitatea de judecata continua numai in cauzele de urgenta deosebita.

In domeniul transporturilor si infrastructurii, Guvernul stabileste conditiile pentru asigurarea serviciilor de transport, de calatori si de marfa.

„Furnizorii de servicii de comunicatii electronice au obligatia de a asigura integritatea retelelor de comunicatii electronice si de a evita posibilele situatii de intrerupere a traficului in retelele publice de comunicatii electronice”, a mai spus presedintele.

Starea de urgenta a fost prelungita, marti, cu 30 de zile

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.