Dosar penal dupa ce fostul sef al spitalului din Focsani, confirmat pozitiv, a mers la serviciu

Fostul manager al Spitalului de Urgenta din Focsani este vizat de un dosar penal. Procurorii spun ca managerul unitatii medicale a mers la spital chiar daca a fost confirmat pozitiv cu noul COVID-19, unde a interactionat cu mai multi colegi.

Marti s-a preluat de la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani dosarul penal nr. 1958/P/2020 si s-a inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea, avand ca obiect infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor.

Organele de urmarire penala s-au sesizat din oficiu cu privire la presupusa savarsire a acestei infractiuni de catre managerul Spitalului Judetean „Sf. Pantelimon” din Focsani.

Astfel, in procesul verbal de sesizare din oficiu s-a retinut ca, dupa ce ar fi fost confirmat ca fiind contaminat cu noul coronavirus, managerul unitatii spitalicesti s-ar fi prezentat la locul de munca unde ar fi interactionat cu mai multi colegi, iar ulterior s-ar fi autoizolat intr-o locatie hoteliera unde erau cazate cadre medicale neinfectate cu boala infecto-contagioasa, existand astfel posibilitatea de transmitere a acesteia.

Fostul manager al Spitalului de Urgenta din Focsani, Constantin Mindrila, a mers la spital chiar daca a fost confirmat pozitiv cu noul COVID-19, unde a interactionat cu mai multi colegi. Apoi, fostul manager s-ar fi autoizolat intr-un hotel unde erau cazati mai multi medici care nu erau infectati cu coronavirus. Astfel, ar fi crescut riscul ca toate cadrele medicale cazate in hotel sa fie infectate cu SARS COV 2.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.