Au inceput lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta dupa 7 ani de chin birocratic

Au inceput lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta. Acestea vor dura aproape 2 ani si jumatate, iar intregul proiect de reabilitare ajunge la 100 de milioane de lei. Monumentul construit in 1910 este unul din simbolurile Art Nouveau ale Romaniei.

Dupa mai bine de 7 ani de chin birocratic, de licitatii contestate si anulate, au inceput in sfarsit lucrarile. Monumentul e acum plin de schele, dar constructorii promit ca in aproximativ 2 ani si jumatate va reveni la stralucirea de odinioara.

Publicitate

Intregul proiect de modernizare a Cazinoului ajunge la un cost de 100 de milioane de lei, din care mai mult de jumatate sunt cheltuielile de restaurare.

Monument Art Nouveau, Cazinoul de pe faleza Marii Negre a fost inaugurat in 1910, in ziua de Sfanta Maria.

Publicitate

Construit in special pentru desfasurarea jocurilor de noroc, Cazinoul a fost martorul unuia dintre momentele istorice dinaintea Primului Razboi Mondial. Aici, Regele Carol I si Principele Ferdinand l-au primit pe Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.