Cum iti poti da seama daca ai fost infectat cu coronavirus. Lista completa a simptomelor descoperite

Oamenii de stiinta decopera zilnic informatii despre noul coronavirus si despre simptomele pe care acesta le genereaza.

Febra, tusea si respiratia greoaie se gasesc in marea majoritate a tuturor cazurilor de infectare cu COVID-19.

Exista insa semne suplimentare, unele care seamana foarte mult cu cele ale gripei, dar si altele care sunt mai neobisnuite.

Lista completa cu simptomele noului coronavirus, descoperite pana in prezent la pacientii infectati:

Respiratia greoaie

Respiratia greoaie este unul dintre simptome, care poate fi si cel mai grav. Daca incepeti sa simtiti ca nu mai puteti respira normal, trebuie sa actionati rapid, relateaza CNN.

Febra

De asemenea, febra este un semn cheie al infectarii cu noul coronavirus. Trebuie insa sa tineti cont ca majoritatea copiilor si adultilor nu sunt considerati febrili pana cand temperatura lor nu atinge 37,7 grade Celsius.

Tusea

Tusea este un alt simptom comun, dar nu este vorba despre orice tuse. Este o tuse deranjanta, uscata, pe care o simti adanc in piept.

Citeste si articolul :   Cum se manifesta gripa

Frisoane sau dureri corporale

Este posibil ca unii dintre pacientii infectati sa aiba frisoane sau dureri corporale. Altii pot experimenta dureri la nivelul articulatiilor si muschilor, simptome ce pot fi confundate cu cele ale unei simple raceli sau gripe. De asemnea, starile de confuzie constante pot fi un semn grav ca este nevoie de ingrijire de urgenta.

Probleme gastrice

La inceputul pandemiei, stiinta nu credea ca diareea sau alte probleme gastrice asemanatoare vin odata cu infectarea, dar ulterior parerile specialistilor s-au schimbat.

Intr-un studiu efectuat in China pe un esantion de 200 de peroane infectate, cel putin jumatate prezentau acest simptom.

Conjunctivita

Cercetarile din China, Coreea de Sud si alte parti ale lumii indica faptul ca aproximativ 1% pana la 3% dintre persoanele cu Covid-19 au avut si conjunctivita.

Pierderea mirosului si a gustului

Simptome ca anosmia, adica lipsa mirosului, si ageuzia, adica disparitia totala a simtului gustului, sunt doua simptome ce pot fi luate in calcul pentru posibila depistare a infectiilor cu COVID-19, transmite Academia americana de otolaringologie.

Citeste si articolul :   Probleme mari la Antena 1. Inca o vedeta cu COVID-19. Prima declaratie din spital

„In special anosmia a fost constatata la pacientii care au fost testati pozitiv pentru coronavirus si care nu aveau alte simptome”, potrivit unui comunicat postat duminica pe site-ul Academiei.

Oboseala extrema

In plus, pentru unii oameni, oboseala extrema poate fi un semn de infectare cu noul coronavirus. Un raport al OMS a constatat ca aproape 40% din 6.000 analizate au prezentat semne profunde de oboseala. Raportul OMS a constatat, de asemenea, ca aproape 14% din cele aproape 6.000 de cazuri aveau dureri de cap si dureri in gat, in timp ce aproape 5% aveau congestie nazala.

Pete rosii pe piele

Medicii din Franta au alertat asupra unui simptom de infectare cu COVID-19, mai exact aparitia unor pete rosii pe piele, de cele mai multe ori dureroase, si a unor leziuni temporare de urticarie.

Autor