Cand vom putea sa iesim din case! Se da o noua Ordonanta Militara

Se pregateste o noua Ordonanta Militara! Guvernul pregateste un nou set de masuri pentru Romania. Va trebui sa purtam masti de protectie inca trei luni de zile si se stabileste aproximativ data la care vom putea sa iesim din case.

Surse oficiale au declarat pentru Stirile Pro TV ca urmatoarea ordonanta militara, care va fi emisa marti, va prelungi starea de urgenta in Romania pana in 15 mai 2020.

De asemenea, va fi mentinuta recomandarea autoritatilor pentru populatie de purtare a mastilor de protectie, inclusiv dupa ce va expira starea de urgenta in Romania, timp de 3 luni, incepand cu 15 mai.

Cea mai mare parte a mastilor si a echipamentelor de protectie va fi furnizata de productia locala, cu ajutorul companiilor care s-au reprofilat si au inceput sa produca materiale sanitare pentru combatarea Covid-19.

Publicitate

Din 14 aprilie, producatorul autohton de astfel de echipamente poate asigura 4 milioane de masti pe luna, continuand in paralel si importurile.

Citeste si articolul :   Boala care i-a adus sfarsitul marelui actor, Vladimir Gaitan. Multi dintre noi o putem avea

De asemenea, potrivit surselor citate, in noua ordonanta militara vor fi mentinute restrictiile actuale pentru persoanele varstnice. Cel mai probabil, persoanele de peste 65 de ani vor fi nevoite sa ramana in case intr-un anumit interval orar inca o luna dupa data de 15 mai 2020 – cu posibilitatea de prelungire a acestei masuri, scrie huff.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.