Atentionare Cod Galben de vant, valabila marti, in majoritatea zonelor Romaniei

Meteorologii au emis, luni, o atentionare Cod Galben de vant, valabila de marti, de la ora 6.00 pana la ora 21.00. Sunt vizate majoritatea regiunilor din Romania, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, fenomene vizate de avertizare sunt: intensificari ale vantului si predominant ninsori la munte.

„In dimineata zilei de marti, in Banat si Crisana, apoi treptat si in cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii si in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55…70 km/h. Vantul va avea intensificari si la munte, unde se vor semnala precipitatii mixte, iar in zona inalta vor predomina ninsorile si rafalele vor depasi 70…90 km/h, spulberand zapada”, conform sursei citate.

Publicitate

Se va depune strat nou de zapada in nordul Carpatilor Orientali si, mai ales pe creste, in restul masivelor montane.

Publicitate

De asemenea, meteorologii au emis o alta atentionare Cod Galben de vant, valabila de marti, ora 21:00, pana miercuri, ora 06:00.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: TOTI pacientii care nu prezinta cazuri de urgenta vor fi externati din spitale in 48 de ore

„In Dobrogea, sudul Moldovei si in jumatatea estica a Munteniei vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55…75 km/h, iar in Carpatii Meridionali si de Curbura, in special in zona inalta, rafalele vor depasi 80…100 km/h, spulberand zapada. In regiunile vestice, nordice si centrale se vor inregistra temperaturi minime predominant negative, astfel ca pe arii relativ extinse se va semnala bruma si local inghet la sol”, potrivit ANM.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.