Medic rezident, confirmat cu COVID-19, dus la spital cu politia, dupa ce a refuzat internarea

Un medic rezident care se afla in Buzau a refuzat sa se interneze si a fost preluat cu izoleta, sambata seara, sub supravegherea jandarmilor si politistilor. Doctorul a fost transportat la spital in Bucuresti, iar politistii i-au intocmit dosar penal pentru zadarnicirea combateri bolilor.

DSP Buzau a anuntat ca a fost instiintata, sambata seara, de medicul infectionist al Spitalului Militar Central Bucuresti despre existenta unui medic al unitatii sanitare, in varsta de 37 de ani, caruia rezultatul testului recoltat i-a iesit pozitiv, dupa o perioada de izolare la domiciliu impusa.

Medicul, care se afla in vizita la socri, in Buzau, era asimptomatic.

„Persoana in cauza s-a dovedit necooperanta si a refuzat ideea internarii voluntare in orice unitate sanitara din Bucuresti sau din Buzau, invocand posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicala de catre un medic infectionist al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, in urma careia a primit recomandarea de internare intr-o unitate sanitara. Cu sprijinul jandarmilor si al politistilor, pacientul a acceptat sa fie transportat cu o ambulanta speciala catre Spitalul V. Babes din Capitala”, au transmis reprezentantii DSP Buzau.

DSP Buzau a inceput o ancheta epidemiologica, iar politistii au intocmit in acest caz un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Surse din randul autoritatilor locale au declarat, pentru MEDIAFAX, ca medicul, care a fost in izolare, nu a asteptat rezultatul testului si a plecat din Bucuresti in Buzau, la socri.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.