Coronavirus Romania, 12 aprilie. Creste numarul celor vindecati. Bilantul oficial

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, duminica, noul bilant al cazurilor de coronavirus din Romania. Astfel, in tara sunt confirmate 6.300 de persoane, fiind inregistrate 306 decese si 852 de persoane vindecate.

Potrivit GCS, cele mai multe cazuri, 1661, sunt in Suceava, pe locurile urmatoare fiind municipiul Bucuresti, cu 751 de cazuri confirmate, si judetul Hunedoara, cu 303.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica sambata, au fost inregistrate alte 310 de noi cazuri de imbolnavire.

Pana acum, 306 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman si Gorj, au decedat.

Publicitate

La ATI, in acest moment, sunt internati 204 de pacienti.

Potrivit GCS, 24.193 de persoane sunt in carantina institutionalizata, iar alte 68.757 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Citeste si articolul :   Cod portocaliu! Mesaj RO-Alert: Cetatenii sunt sfatuiti sa se adaposteasca. Zona afectata

La nivel national au fost efectuate pana la aceasta data 62.328 de teste.

44 de cetateni romani aflati in strainatate au murit.

„In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, 696 de cetateni romani sunt in continuare confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 420 in Italia, 196 in Spania, 20 in Franta, 9 in Germania, 39 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 2 in SUA, 2 in Austria, 2 in Belgia si cate unul in Argentina, Irlanda, Luxemburg si Suedia. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 44 de cetateni romani aflati in strainatate, 13 in Italia, 10 in Franta, 11 in Marea Britanie, 6 in Spania, 2 in Germania, unul in Belgia si unul in Suedia, au decedat”, au mai transmis reprezentantii Grupului de Comunicare Strategica.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.