4 tari din Europa revin la normal! Copiii se intorc la scoala si gradinita, magazinele se redeschid

Mai multe tari din Europa se gandesc sa elimine o parte dintre restrictiile impuse in timpul pandemiei de coronavirus.

4 tari din Europa revin la normal

Asta, in timp ce Romania se gandeste la noi Ordonante Militare care sa impuna restrictii oamenilor in conditiile in care populatia uita deseori sa respecte regulile impuse de MAI.

Profesorul Streinu-Cercel avertiza ca romanii vor sta inchisi in case pana la toamna, din cauza lipsei masurilor eficiente luate de autoritati. Doctorul crede ca doar inchiderea in casa pentru 10 saptamani a oamenilor ar putea rezolva situatia la nivel national.

Publicitate

„2 saptamani am stat degeaba, acum ar trebui 10 saptamani sa spunem stop-joc. Sa stam in casa 10 saptamani, nimeni nu mai plateste nimic, nu mai merge la lucru, bancile nu mai asteapta rate, oamenii primesc mancare la usa din partea statului roman. Altfel, ne apuca toamna in casa”, a explicat Cercel.

La nivel European, nu toate tarile au ales sa impuna restrictii populatiei in randul cu coronavirus. De exemplu, Suedia sau Germania au abordat relaxat pandemia, insa exista si tari precum Franta, Cehia, Austria, Danemarca, Norvegia, care au inchis mai multe institutii si au rugat oamenii sa stea in casa sau i-au obligat cu legea in mana.

In 11 aprilie, patru dintre aceste tari au decis sa relaxeze momentan masurile restrictive impuse populatiei.

Prima tara care a reactionat a fost Cehia. Conform gsp.ro, cehii au voie acum sa practice sportul in aer liber, in timp ce mai multe magazine au fost redeschise.

Austria este si mai curajoasa si vrea sa redeschida economia dupa Paste, asta insemnand ca oamenii vor putea merge din nou la munca si micile afaceri isi vor redeschide sediile.

Tarile nordice, Danemarca si Norvegia au decis sa redeschida gradinitele si scolile incepand cu saptamana viitoare. Asta, pe langa mai multe masuri menite sa ajute economia, precum deschiderea magazinelor, scrie fanatik.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.