ULTIMA ORA: Ancheta la DSP Neamt. Gafe in lant in cazul celei mai tinere romance rapusa de coronavirus

Cea mai tanara romanca ucisa de COVID-19 avea 27 de ani si a luat virusul din spital, unde era internata pentru ca suferea de leucemie. Prietenul tinerei, depistat si el pozitiv la COVID-19, a fost trimis acasa cu autobuzul. DSP Neamt face anchete epidemiologice.

Cea mai tanara romanca ucisa de noul coronavirus avea doar 27 de ani. Ea locuia in orasul Roznov si suferea de leucemie.

Tanara a fost internata la Sectia Hematologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt, pe 16 martie, pentru tratament. La spital, a intrat in contact cu o asistenta medicala care fusese, la randul ei, contact cu un pacient ulterior confirmat cu noul coronavirus.

Pe 27 martie, i s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar doua zile mai tarziu, rezultatul testului a fost pozitiv.

Starea de sanatate a tinerei s-a inrautatit, iar pe 4 aprilie, a fost transferata la Sectia de Terapie Intensiva. In cursul zilei de vineri, 10 aprilie, aceasta a murit.

Ancheta epidemiologica a DSP Neamt in acest caz a scos la iveala o noua gafa a cadrelor medicale din Spitalul Judetean. Se pare ca prietenul tinerei, care a fost, de asemenea, confirmat pozitiv, a fost lasat sa mearga acasa, in orasul Roznov, cu autobuzul.

Citeste si articolul :   Extrădarea lui Radu Mazăre. Birchall: Avem un dosar de peste 600 de pagini care trebuie tradus

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, ca prietenului tinerei i s-a dat o masca si manusi, iar de la spital acesta a fost trimis acasa fara ambulanta.

Toate aceste aspecte vor face obiectul unei anchete a DSP Neamt.