Euthyrox si Siofor revin in farmaciile din Romania

Medicamentul folosit de foarte multi romani se intoarece pe rafturile magazinelor. Anuntul a fost facut chiar de Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii.

Ministrul a transmis ca cele doua medicamente vor sosit in curand in Romania in cantitati suficiente.

Euthyrox si Siofor – am semnat ordine prin care acestea vor sosi in Romania foarte curand in cantitati suficiente pentru pacientii nostri”, a declarat Vlad Voiculescu.

Anuntul ministrului a fost facut in plenul Camerei, la dezbaterea motiunii simple pe Sanatate “Incompetenta si lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sanatatea si viata romanilor!”, initiata de 109 deputati ai partidului Social Democrat.

Publicitate

Colegiul Farmacistilor din Romania anuntase ca anumite tipuri de medicamente nu se mai gasesc in farmacii.

”Nu se gaseste momentan pe nicaieri, sa stiti, nu a venit niciun fel de import”, a declarat o farmacista.

De asemene, Maria Mesaros, presedinta Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania a declarat ca in lipsa acestor medicamente, un bolnav de diabet poate intra in coma hiperglicemica si poate chiar deceda.

Citeste si articolul :   Micutul din Suceava, dus la spital dupa ce s-a inecat in timpul botezului, a decedat

”Avem sesizari din aproape toata tara ca pacientii nu gasesc medicamentele pe baza de metformina. Noi am facut demersuri, din pacate acolo arata ca exista stocuri foarte mari de medicamente, nu stim unde se rupe lantul intre distribuitori si farmacisti.

Sunt pacienti multi care si-au intrerupt tratamentul mai bine de doua trei saptamani, (…) pot sa ajunga in coma hiperglicemica”, a declarat Maria Mesaros, presedinta Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.