Dosar penal pentru trei suceveni, care au plecat din carantina la Cluj sa zboare spre Germania

Trei suceveni au plecat din zona de carantina si au fost prinsi, sambata, la Aeroportul International din Cluj-Napoca, de unde intenttionau sa zboare in Germania la munca sezoniera. Pe numele lor a fost deschis dosar penal pentru pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, transmis sambata, cei trei au depistati de politisti in parcarea aeroportului clujean.

Articolul continuă după reclame

„Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca s-a inregistrat un dosar penal in cazul a trei suspecti pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Cei trei suspecti au parasit, fara acordul autoritatilor, zona de carantina instituita asupra municipiului Suceava si a comunelor limitrofe, in cadrul masurilor de prevenire si combatere a raspandirii infectarii cu coronavirusul SARS-Cov-2, si s-au deplasat la Aeroportul International Avram Iancu din Cluj.

Scopul a fost de a se imbarca in una dintre cursele charter cu destinatia Germania, pentru a presta munca sezoniera in agricultura, fiind depistati de catre organele de politie in parcarea aeroportului”, se arata in comunicat.

Cele trei persoane au fost preluate de catre ISU Cluj si transportate in locatii de carantinare din judetul Suceava.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.