Medic de la Spitalul Militar din Bucuresti: „Putem invinge epidemia de coronavirus! Aceasta este conditia!”

Un medic de la Spitalul Militar din Bucuresti a transmis un mesaj pozitiv, catre intreaga tara, spunand ca Romania poate invinge pandemia de coronavirus, dar cu o singura conditie.

„Vreau sa transmitem un mesaj de siguranta si de optimism. In Romania s-au implementat niste masuri de distantare sociala de dinainte ca virusul sa fie transmis intracomunitar. Nu a fost cazul in Italia, Spania, Franta, Statele Unite ale Americii.

In momentul de fata, Romania are situatia sub control. Important este sa evitam o dublare sau o triplare a numarului de cazuri noi inregistrate de la o zi la alta.

Ne asteptam ca dupa jumatatea lunii aprilie sa ajungem la un maxim de cazuri noi identificate pe zi – probabil vor depasi chiar 500 de cazuri noi, ca mai apoi, spre sfarsit de aprilie si inceput de mai sa inregistram o scadere lenta a numarului de cazuri noi si, speram noi, undeva la sfarsit de mai, inceput de luna iunie, sa vorbim chiar de relaxarea acestor masuri de distantare sociala.

Nu se poate sa asteptam doar de la sistemul medical minuni. Noi facem tot ce tine de noi. Insa, efortul trebuie sa fie unul comun, iar persoanele de acasa trebuie sa inteleaga ca fiecare dintre ei sunt foarte importanti in gestionarea acestei epidemii”, a transmis medicul, potrivit A1.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.