In vreme de pandemie avorturile sunt interzise de spitale

Ministrul sanatatii a declarat marti in mod explicit ca vor respecta drepturile femeile, liderul Societatii de Obstretica si Ginecologie a declarat ca „nimeni nu poate obliga o femeie sa nasca.” Clinicile publice si private nu vor mai efectua pe timp de pandemie avorturile la cerere.

In vreme de pandemie avorturile devin interzise de spitale
Nelu Tataru declara:

”Noi ne angajam sa respectam dreptul femeilor, nimeni nu le va obliga sa nasca fara voia lor si fiecare situatie va fi analizata de la caz la caz. Sigur ca femeia care va dori sa faca intreruperea de sarcina va semna ca stie care sunt riscurile in perioada COVID-19, ne straduim sa fie cat mai mici, pentru ca e doar o internare de zi, de dimineata pana seara”.

In acelasi timp presedintele Societatii de Obstretica si Ginecologie din Romania, Radu Vladareanu spune:

Publicitate

”Nimeni nu poate obliga o femeie sa nasca. Si e normal sa avem grija ca prevederile din Starea de Urgenta sa nu fie interpretate de medici «mai catolici decat Papa» ca impunand restrictii suplimentare femeilor.

Citeste si articolul :   Magazine inchise pe termen nelimitat. De ce nu vor retailerii nealimentari sa deschida

Inca un efect nedorit al Starii de Urgenta

Articolul continuă după reclame

Despre avort toata lumea stie ca este un drept al femeii. Legislatia in vigoare permite avortul unei sarcini aflata in primele 14 saptamani. Totusi Codul de deontologie medicala al Colegiului Medicilor permite medicilor sa refuze sa efectueze aceasta procedura medicala.

Aceasta procedura medicala poate deveni periculoasa si pentru mama care doreste scaparea de o sarcina nedorita. Discrepanta dintre „este permis” si „putem efectua” devine astazi o realitate frapanta care va schimba vietile multor femei. O multime de femei care ar fi apelat la avort o sa devina mame chiar daca nu isi doresc asta.

In aceasta perioada de pandemie drepturile omului devin suspendate exceptie facand cel la viata si interzicerea torturii.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a declarat pentru Libertatea ca „problema femeilor este serioasa si o tratam ca atare.” Acesta a negat ca Odrinul semnat marti de Raed Arafat pe care si el l-a semnat, avorturile vor deveni neurgente, asadar interzise.

Citeste si articolul :   Cocktail anti-Covid gandit de americani

Totul va fi analizat de catre medic, la cererea pacientei.”

Conform Libertatea care a sunat la mai multe clinici din capitala verificand ipoteza, nicio clinica nu a acceptat. Astfel avortul la cerere in aceasta perioada nu este posibil in niciun spital din capitala, scrie huff.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.