Asistenta din Suceava: „Noi nu suntem Armata Romana. Am facut un juramant ca vom salva vieti, dar nu cu pretul vietii noastre.”

O asistenta din Suceava sustine ca este o lipsa mare de personal.

„Oricat am vrea, suntem oameni. Nu poti sa faci mai multe decat poate sa faca un om. Ne plange sufletul ca nu putem sa facem mai mult, cadem printre paturi in dorinta de a ajuta”, a spus femeia, miercuri, la Antena 3.

„Noi nu suntem Armata Romana. Am facut un juramant ca vom salva vieti, dar nu cu pretul vietii noastre. Avem dreptul sa fim protejati ca sa putem ajuta.

Eu daca mor nu plateste nimeni pensie copilului meu, nu ies la pensie la 40 de ani, nu am pensie speciala. De ce ar trebui toata societatea sa ne acuze ca nu vrem sa intram la pacientii cu COVID si totusi intram. Doar am facut presiuni ca sa ne asigure materialele necesare”, a mai spus ea.

Publicitate

Publicitate

Intrebata daca are in acest moment echipamentele necesare, asistenta a spus mastile cu protectie maxima lipsesc.

Citeste si articolul :   ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Cum va fi vremea in perioada 17 - 29 martie 2020, pe regiuni

„Am intrat asa, chiar daca nu sunt. Am incercat sa ne protejam cu ce am avut, dar masti cu protectie nu sunt”, sustine femeia.

Asistenta la spitalul Suceava: Cerem sa fie testat intreg personalul

„O echipa medicala trebuie sa fie suficienta, sanatoasa si sa aiba echipament de protectie. In fiecare zi, o asistenta se infecteaza”, a mai spus ea.

Ministerul Sanatatii a anuntat, marti, primul deces in urma infectarii cu noul corinaviru in randul personalului medical, fiind vorba de un ambulantier de 53 de ani, de la Suceava, scrie antena3.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.