Sindicalist la Ambulanta Suceava rupe tacerea dupa ce ambulantierul de 53 de ani s-a stins de coronavirus: Colegul nostru se temea sa intre in spital, ca acolo e dezastru

Ambulantierul de 53 de ani, care a decedat, marti, fiind primul cadru medical decedat din cauza coronavirusului, locuia singur, iar liderul de sindicat de la Ambulanta Suceava, Daniel Feher, crede ca acesta se temea sa intre in spital, pentru ca acolo „e dezastru”, motiv pentru care a ramas acasa.

Ambulantierul locuia singur, insa fiica sa a fost cea care a sunat la 112 si a spus ca parintele sau nu se simte bine. Liderul de sindicat de la Serviciul Judetean de Ambulanta Suceava, Daniel Feher, crede ca echipajul a ajuns greu acasa la colegul infectat.

„Din pacate ambulantele erau blocate toate la urgente, majoritatea transporta pacienti confirmati cu coronavirus si stau ore intregi acolo. Asta e un motiv pentru care nu putem sa onoram toate solicitarile. Din pacate, cred ca si colegului meu i-a fost fatal ca nu a putut sa ajunga la timp ambulanta. Nu stiu in cat timp au ajuns colegii la el”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Judetean de Ambulanta Suceava.

Acesta a spus ca nu stie cum s-a infectat cu noul coronavirus colegul ambulantier, dar crede ca acesta a ramas acasa pentru ca se temea sa intre in spitalul Suceava, pentru ca „acolo e dezastru”.

„Nu stiu sa va spun de unde a luat, dar in cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta avem cam in jur de 50 confirmati si inca 15 in izolare. Dintre cei confirmati sunt si persoane internate care sunt mai grav, altii au preferat sa stea la domiciliu si banuiesc ca si colegul care a decedat tot asa, se temea sa intre in spital, ca acolo e dezastru”, a mai spus Daniel Feher.

Potrivit acestuia, echipamentele de protectie au existat si exista, insa, din pacate, unele au fost de proasta calitate.

„In momentul in care le imbracai se desfaceau, se rupeau in timpul transportului pacientului”, a mai explicat Feher.

Ministerul Sanatatii a anuntat, marti, primul deces in urma infectarii cu noul corinaviru in randul personalului medical, fiind vorba de un ambulantier de 53 de ani, de la Suceava.

Acesta lucra de 25 de ani la Serviciul Judetean de Ambulanta Suceava si mostenise meseria de la tatal sau.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.