Intr-o comuna din Botosani, oamenii respecta cu sfintenie masurile de distantare sociala: “Care-i prins ca a calcat pe bec ii raportat. Aici nu ne jucam cu viata“

In timp ce in multe orase ale tarii autoritatile au parte de serioase batai de cap din cauza cetatenilor care ignora total masurile de distantare sociala impuse pentru stoparea raspandirii epidemiei de coronavirus, locuitorii din comuna botosaneana Varful Campului sunt un exemplu demn de urmat.

Locuitorii comunei din Botosani stau in case de teama coronavirusului, in timp ce ulitele sunt dezinfectate periodic
Asta pentru ca oamenii iau in serios fiecare dintre restrictiile anuntate si au de gand sa ramana in case pana ce primejdia va fi depasita. Intre timp, primaria aloca cea mai mare parte a fondurilor locale pentru masurile de preventie necesare in aceasta perioada.

Concret, autoritatile locale din Varful Campului dezinfecteaza zilnic satele comunei si au grija ca batranii sa primeasca mancare, pentru a nu fi nevoiti sa-si paraseasca domiciliile. Totodata, inca dinaintea instituirii starii de urgenta, toti localnicii intorsi din strainatate au fost trimisi in izolare.

De mai bine de o luna, toate ulitele si strazile comunei sunt pustii. „Inca de la sfarsitul lunii februarie am inceput sa luam masurile necesare.

Este in joc viata bunicilor, parintilor si a tuturor celor vulnerabili in fata bolii. Acum nu mai conteaza decat sa trecem cu bine peste aceasta perioada”, a declarat Maria Hutu, primarul din Varful Campului, potrivit fanatik.ro.

Masurile au fost luate inca din 20 februarie, odata cu sosirea primului localnic din strainatate
Intoarcerea primului localnic din strainatate a fost momentul in care edilul a realizat ca trebuie sa instituie masuri draconice pentru protectia celor varstnici. A trecut mai bine de o luna de atunci, iar oamenii le respecta cu sfintenie. Fiecare locuitor a inteles ca trebuie sa se izoleze la domiciliu pentru a-si proteja sanatatea.

La fel s-a intamplat si cu familia de tineri sosita din vestul Europei. Cei doi au fost trimisi de urgenta la domiciliu, iar daca in comuna se afla ca s-a mai intors cineva, trebuia sa se supuna imediat acelorasi restrictii.

Echipele formate din asistenti sociali si alti angajati ai primariei impreuna cu asistenta medicala umblau pe la casele celor autoizolati pentru a se asigura ca sunt bine. In plus, se ofereau sa le faca cumparaturile, asigurandu-se astfel ca nu pleaca din case.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu: "Anunt public, oficial. In noaptea de Inviere voi fi la biserica."

„Inca de la inceput am actionat imediat. Cum aflam ca se intorc, fiindca la tara vestile circula repede, le puneam in vedere sa se autoizoleze. Nu aveau cum sa refuze fiindca anuntam autoritatile.

Pe de alta parte, aici oamenii sunt cuminti si intelegatori. Ba chiar au invatat regula, cum intrau in tara ma sunau si ma intrebau ce au de facut. Echipele noastre ii supravegheaza si se asigura ca totul este in ordine”, a mai spus edilul Maria Hutu.

In momentul de fata, sunt in jur de 30 de persoane aflate in autoizolare si nu exista niciun caz de infectare cu noul tip de coronavirus. „Ne-a fost explicat, am inteles ca este grav. Si aici oamenii sunt cuminti, au ferme, muncesc pamantul, au animale nu risca sa boleasca sau sa faca inmormantari.

Care-i prins ca a calcat pe bec ii raportat. Aici nu ne jucam cu viata“, a declarat un localnic din Varful Campului. Totodata, oamenii sustin ca nu vor iesi din case atat timp cat primaria le va asigura hrana necesara si se va ocupa de toate cumparaturile.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.