ULTIMA ORA: Timisoara. 10 nou-nascuti, infectati in maternitate cu coronavirus

Zece bebelusi care s-au nascut la maternitatea Spitalului Municipal din Timisoara sunt infectati cu Covid-19, in timp ce testele mamelor lor s-au dovedit a fi negative.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii a solicitat Directiei de Sanatate Publica Timisoara sa demareze de urgenta o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-nascuti depistati pozitiv la COVID 19.

Din primele informatii , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame si tot atatia nou-nascuti in data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate in 5 si 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arata un numar de 10 nou-nascuti pozitiv la COVID-19. Testele mamelor acestor nou-nascuti sunt negative.

Publicitate

Noua mame impreuna cu nou-nascutii lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, in unitatea sanitara fiind in continuare internata o singura mama.

Publicitate

Ministrul Tataru a solicitat demararea de urgenta a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea tuturor persoanelor, anunta Grupul pentru Comunicare Strategica.

Citeste si articolul :   DOCUMENTUL pe care trebuie neaparat sa-l ai la tine in afara de adeverinta sau declaratia pe propria raspundere

Luni dupa-amiaza, ministrul sanatatii a semnat ordine de inlocuire din functie a mai multi directori de DSP, intre care si cel din Timis, care este schimbat pentru a doua oara in doua luni, scrie Digi24.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.