Dosar penal dupa ce managerul Spitalului Judetean din Targu-Jiu a ascuns ca unitatea are aparat pentru testarea pacientilor pentru coronavirus

Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Targu- Jiu au anuntat ca s-au autosesizat si au deschis dosar penal in rem, adica doar pentru fapte, pentru acuzatii de neglijenta in serviciu si zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce managerul Spitalului Judetean Targu – Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat public ca unitatea medicala nu ar avea un aparat PCR, pentru depistarea coronavirusului.

Procurorii sustin ca in realitate, spitalul ar fi avut de aproximativ doi ani un astfel de aparat, dar pentru punerea in functiune a lui trebuia achizitionate kituri speciale.

Aparatul GeneXpert, de tip PCR, are capacitatea de testare si diagnosticare ”certa” a pacientilor infectati cu SARS-CoV-2, arata procurorii.

Comunicatul integral al Parchetului

Publicitate

”La data de 06.04.2020, urmare a unui articol aparut in mass-media si mediul on-line, procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Tg-Jiu, in temeiul art. 292 din C.pr.pen., s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de neglijenta in serviciu, prev. si ped. de art. 298 Cod penal, si zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, retinandu- se ca, managerul D.V., desi a afirmat public ca S.J. Tg.-Jiu, jud. Gorj nu detine un aparat PCR, pentru testarea si diagnosticarea certa a pacientilor infectati cu SARS-CoV-2, ulterior, s-a constatat ca in unitatea medicala exista, de aproximativ doi ani, un aparat GeneXpert, aparat de tip PCR cu capacitate de testare si diagnosticare certa a pacientilor infectati cu SARS-CoV-2.

Totodata, s-a retinut ca, era necesar, pentru punerea in functiune a acestui aparat, sa fie achizitionate kit-uri Xpert Epress SARS-CoV-2.

Citeste si articolul :   Medicul Gabriel Diaconu este in doliu: "Tatal meu, care nu este un numar, se aduna altora pe care pandemia ni i-a cerut."

Cauza a fost inregistrata la data de 06.04.2020, la Parchetul de pe langa Judecatoria Tg-Jiu sub nr. 1077/P/2020, cercetarile fiind efectuate de catre IPJ – Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economico – Financiare, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unitati de parchet.

In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la infractiunile mentionate mai sus, cu precizarea ca este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”, scrie puterea.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.