ULTIMA ORA: Sectia de Nefrologie a fost inchisa. Peste 70 de cadre medicale din Spitalul Sf. Ioan, in izolare.

72 de cadre medicale de la Spitalul Sfantul Ioan din Bucuresti au intrat in izolare dupa ce a fost depistata o pacienta infectata cu noul coronavirus. Sectia de Nefrologie a spitalului a fost inchisa.

Conducerea spitalului a decis sa testeze toti pacientii care faceau dializa in sectia de Nefrologie, iar unul dintre ei a iesit pozitiv la testul pentru coronavirus.

Este vorba despre o femeie care era internata in spital de doua saptamani. Ea va fi transferata la sectia de Nefrologie a Spitalului Carol Davila.

72 de cadre medicale, adica tot personalul acestei sectii, au intrat in izolare la domiciliu, iar sectia a fost inchisa. Pacientii au fost transferati la alte spitale din capitala, scrie digi24.ro.

Publicitate

Conducerea spitalului a anuntat DSP despre aceste masuri luni seara.

Articolul continuă după reclame

Informare de presa a Grupului de Comunicare Strategica:

„In cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacienta cu varsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializa in sectia de nefrologie si dializa a unitatii sanitare.

Citeste si articolul :   Cum poti tine virusul COVID-19 departe de casa ta.

Pacienta este asimptomatica si a fost transferata la Spitalul “Carol Davila”, conform procedurilor. In sectia respectiva mai realiza proceduri de dializa un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.

In acest caz a fost declansata o ancheta epidemiologica. Pana la finalizarea acesteia, conducerea unitatii sanitare a luat decizia de a trimite in izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfasurau activitatea in acesta sectie, in ture. De asemenea, celor 9 rezidenti de pe sectie li s-a solicitat sa ramana acasa.

Mentionam ca toate cadrele medicale sunt asimptomatice si vor fi testate.”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.