Somajul tehnic va fi impozitat. Cati bani mai primesti

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a anuntat marti, 31 martie, ca somajul tehnic va fi impozitat cu 45%, asta dupa ce s-au laudat ca vin in sprijinul companiilor. Ce inseamna asta? Venituri mai mici pentru cei care se afla in somaj tehnic.

Ordonanta de guvern care prevede ca statul va deconta de la 1 aprilie, sumele pe care companiile trebuie sa le plateasca angajatilor pentru somaj tehnic a fost modificata, iar acum statul mai ia din suma un impozit de 45%, scrie huff.ro.

Ce indemnizatie vei lua daca esti in somaj tehnic

Conform legii, angajatii plasati in somaj tehnic trebuie sa ia minim 75% din salariul net avut pana sa le fie suspendate contractele de munca. Acum se va aplica si un impozit de 45% la acest ajutor de somaj pentru companii, care va ar trebui sa fie suportat din fondurile companiei.

Ca sa facem un calcul, sa presupunem ca o persoana are salariul de 1500 de lei si este plasata in somaj tehnic. Asta inseamna ca in luna aprilie salariul din somaj tehnic ar trebui sa fie 1125 lei. Atentie, fara bonuri de masa, asigurari medicale private, abonamente la sala sau orice alte beneficii oferite de copania angajatoare.

Autor