Doua noi focare de infectie in dezvoltare, la Constanta si Brasov. Tataru: Realitatea este alta decat cea de acum doua-trei saptamani

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, aflat in vizita la doua spitale din judetul Constanta, a anuntat ca exista inca doua focare de infectie, la Constanta si la Brasov. Momentan, focarul este doar la nivelul cadrelor medicale, in spitale. Exista, insa, riscul real sa se extinda si la populatie.

Ministrul Sanatatii continua verificarile in teritoriu. La Constan’a, Nelu Tataru a discutat la fata locului cu autoritatile locale medicale si administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct in actul medical, a informat duminica MS. Sunt verificate circuitele, stocul de echipamente si medicamente, realizandu-se o analiza a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricaror riscuri.

“Plecarile in teritoriu vor fi din ce in ce mai dese, realitatea este alta decat cea de acum doua-trei saptamani pe care o vedeam noi la nivel de minister si la nivel central. Astazi am fost la Spitalul de Boli Infectioase, in zona de carantina de la Techirghiol, am venit la Spitalul Judetean, am fost la Spitalul Militar de Campanie de pe Stadionul Portul, pregatirile sunt in stadii avansate.

La Spitalul de Boli Infectioase am vorbit cu personalul medical care in realitate au o activitate destul de intensa, dar rutina de zi cu zi a facut ca patologia sa le fie la indemana, iar tratamentul pe care il accepta in acest moment este un tratament cu rezultate destul de bune. . Testarile in teritoriu vor fi din ce in ce mai dese.

O sa merg peste tot pe unde am depasit 100 de cazuri. Am ales un posibil focar pentru ca nu am vrut sa mai avem ce e la Suceava. In Constanta avem un aflux mare de cetateni din afara, este un potential focar daca nu avem in vedere masurile anuntate. Trebuie sa avem foarte mare grija la izolarea si la distantarea sociala. Sunt 77 de cadre izolate la Constanta, confirmati 3 medici si 5 asistenti”, a declarat Nelu Tataru, la Constanta.

Citeste si articolul :   Guineea declara epidemie de Ebola

Constanta este unul dintre judetele cele mai afectate de epidemia de coronavirus. Pana in prezent au fost confirmate 114 cazuri de infectare, dintre care 2 decese. Un medic de familie este in stare grava. In randul medicilor exista 8 cadre medicale testate pozitiv, potrivit ministrului Tataru.

Citeste mai multe pe digi24.ro

Autor