Sofer amendat de politist, desi avea actele in regula: “Iti iau talonul, pentru ca asa vreau eu”

Un sofer din Campulung a fost amendat de un politist pentru ca a refuzat sa-i inmaneze actele si i le-a aratat pe geam, desi Politia Romana recomanda in aceasta perioada sa pastram distanta de cel putin un metru unii fata de ceilalti si soferii sa prezinte actele agentilor prin geam. Desi toate documentele erau in regula, tanarul a fost amendat cu suma de 1.100 de lei.

Totul s-a intamplat in localitatea Valea Mare din judetul Arges. Tanarul se afla in masina cu prietena sa, iar in momentul in care a fost oprit de politist i-a spus acestuia ca fusese la bunica lui si mergea sa cumpere niste cartofi. Asta scria si in declaratia pe care tanarul o avea completata pe telefon.

Soferul a ripostat in momentul in care politistul i-a luat telefonul.

„Chiar daca aveti manusi, ati atins si alte lucruri… Daca iau coronavirusul?”, a intrebat tanarul.

„Asta e, nu mai fii asa tupeist”, a fost raspunsul politistului.

Citeste si articolul :   Rasturnare de situatie la Antena 1. Ea e noua asistenta de la Acces Direct. Cu cine a fost inlocuita Emily

Cu haina deschisa, fara masca de protectie si cu castie in urechi, politistul a continuat sa-i ceara tanarului toate actele la control: buletinul, permisul si talonul de asigurare. Pentru ca soferul i-a prezentat toate actele doar prin geam, dar a refuzat sa i le si inmaneze politistului au aparut si amenintarile.

„Te scot cu forta daca nu-mi dai actele, iti dau cu spray si iesi singur… iti iau si talonul pentru ca asa vreau eu”, a spus politistul.

Disperat, tanarul a sunat la 112 si a cerut ajutor. Politistul care a preluat apelul l-a sfatuit, insa, sa faca ceea ce i se spune, iar apoi, daca este nemultumit, sa formuleze o plangere catre superiori.

Intr-un final, politistul l-a invitat la sectie. Cand a iesit, tanarul a postat pe pagina sa de facebook discutia pe care a avut-o cu politistul si a mentionat intr-un mesaj ca a fost amendat cu suma de 1.100 de lei, scrie romaniatv.net.

Recomandarile politistilor pentru aceasta perioada in video de mai jos:

Citeste si articolul :   Mitul lui Sisif

Autor