Streinu-Cercel: Sa stam in casa 10 saptamani, ca sa nu ajungem in situatia grava a Italiei cu coronavirusul

Romanii trebuie sa ia in serios autoizolarea si sa stea cat mai mult in casa in urmatoarele 10 saptamani, daca nu vrem sa ajungem in situatia grava a Italiei, a avertizat managerul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Medicul a spus, la Antena 3, ca un prim varf al valului de coronavirus va lovi tara noastra dupa Paste.

Profesorul Cercel ne indeamna insistent sa nu ne mai vizitam parintii si bunicii timp de trei luni, pentru a-i proteja.

„Minimum sase saptamani, opt saptamani ar fi ok, 10 saptamani ar fi ideal”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, la Antena 3.

Publicitate

Pentru ca pandemia sa fie tinuta sub control, medicii spun insa ca e nevoie de mai mult timp de stat in casa.

Totusi, medicul arata ca acest lucru nu inseamna ca nu ne mai imbolnavim, ci ca reducem mult riscurile de contaminare.

“Sa nu ne imaginam ca in astea doua luni de zile nu se va intampla absolut nimic, sa nu ne imaginam ca nu se vor imbolnavi oameni, sa nu ne imaginam ca nu vor fi urgente medico-chirurgicale, dar la momentul de fata, noi trebuie sa depasim situatia, sa reducem activitatea in spitale tocmai pentru a face loc potentialilor pacienti care vor veni infectati cu noul coronavirus, in detrimentul altora care au nevoie de servicii medicale. E cazul celor cu diabet, pacienti oncologici si asa mai departe, adica lucrurile sunt foarte complicate, nu sunt asa de ici, de colo”, a atentionat medicul Streinu-Cercel.

Citeste si articolul :   Monica Pop nu mai tace: "Atata amar de bani au fost aruncati pe apa sambetei"

Medicul a recomandat persoanelor tinere sa circule cat mai putin si sa nu intre in contact in aceasta perioada cu parintii, bunicii, pentru a nu exista posibilitatea de a le transmite virusul fiindca cei in varsta sunt cei mai afectati.

“Cum se traduce povestea asta in viata de zi cu zi? Trebuie sa tinem cont ca avem copii, adulti tineri si mai putin tineri si avem persoane in varsta. Acest virus ne-a spus ca nu se atinge prea mult de copii si oamenii tineri, dar are o problema cu cei in varsta. Trebuie sa-i protejam pe cei in varsta. Trebuie sa limitam circulatia celor tineri. Tinerii nu trebuie sa-si viziteze parintii, bunicii, strabunicii. Daca vor sa-i ajute, le cumpara cele necesare si le lasa bagajele la usa”, a recomandat dr. Cercel.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.