“Secretul” spitalului cu cei mai multi pacienti vindecati din Romania. Protocoalele din spitale fac diferenta

Protocoalele din spitale trebuie respectate si imbunatatite pentru a-i proteja pe angajati. Fara specialisti, aparatele de mentinere a vietii vor fi in zadar.

O spun oficialii din sistemul sanitar, dar si reprezentantii Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara, institutia cu cei mai multi pacienti vindecati din Romania, care a respectat intocmai toate protocoalele de interventie.

Acestea trebuie insa schimbate pe masura ce situatia se agraveaza, iar fiecare pacient trebuie privit acum ca un potential purtator de virus, potrivit stirileprotv.ro.

Toti medicii trebuie sa aiba echipamente de protectie maxima, combinezon, ochelari, masca si doua randuri de manusi, chiar si atunci cand examineaza bolnavi care au alte afectiuni de urgenta.

Publicitate

Cazul fericit de la Timisoara. Mesajul emotionant pentru pacienti

Protocoalele oficiale in caz de pandemie au fost respectat cu sfintenie in Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, spun medicii de aici.

Spitalul a creat un flux complet separat inca de la intrare pentru fiecare pacient suspect de coronavirus.

Medicii care examineaza bolnavii sunt echipati in combinezon, ochelari, botosei, manusi, casca si, foarte important, personalul medical se tine la distanta de toti pacientii.

Adelina Marinescu, medic specialist boli infectioase: ”Bolnavul se aseaza pe pat, eu ma voi aseza aici pe scaun, la o distanta mai mare de doi metri fata de bolnav”.

Citeste si articolul :   Spania a relaxat o parte din restrictii, dupa scaderea numarului deceselor provocate de coronavirus

Virgil Musta, medicul primar din Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara a limitat la maximum contactul cu cei infectati.

Dar pacientii primesc un biletel in care li se spune: ”Desi nu ne vedeti, noi suntem alaturi de voi”.

Virgil Musta, medic primar Spitalul de Boli Infectioase Timisoara: ”Comunicarea cu ei se face prin telefon, medicul intra o singura data, avem antrenamente cu colegii mei, zilnic, revizuim protocoalele, zilnic, fiecare caz este o experienta, pentru ca sa preintampinam contaminarea personalului nostrum, pentru ca este cel mai important, daca noi iesim din joc,, nimeni nu se poate ocupa de acesti pacienti”.

Protocoalele trebuie adaptate

O confirma si Colegiul Medicilor, care sustine ca protocoalele initiale trebuiesc adaptate la transmisia comunitara a virusului.

Asta inseamna ca nu mai poate fi identificata sursa imbolnavirii si nu e neaparat ca suspectii sa fi fost plecati din tara ori sa fi intrat in contact cu cineva confirmat bolnav.

Asadar, orice pacient care intra in spital trebuie tratat cu multa precautie si nu conteaza daca este sau nu suspect de coronavirus.

Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor: ”Masurile de prevedere ar trebui sa fie cele mai drastice ca si cand ar fi vorba de un pacient pozitiv.

Citeste si articolul :   Lumea la un pas sa fie salvata de coronavirus: Producatorul american Gilead are primele semne pozitive in testarea unui vaccin impotriva coronavirusului

Medicul se imbraca cu combinezon steril, cu casca sterila care este etansa, cu botosei peste pantalonii de la combinezon, cu doua randuri de manusi si cu ochelari de protectie. Se procedeaza la examinarea ca a venit pentru o durere de burta, ca a venit pentru o fractura sau ca a venit pentru simptomatologie specifica virusului corona. Sa intre intr-un automatism al nostru pentru urmatoarele 2-3 luni de zile, pentru securitatea sanitara nationala.

Daca intr-o zi nu o sa mai avem medici, putem sa avem o 100.000 de aparate si de ventilatoare si de tuburi si de oxigen, daca nu mai avem cine sa le puna in practica, acelea degeaba le vom avea”.

Ce spune noul ministru al Sanatatii

Noul ministru al Sanatatii spune ca au existat protocoale oficiale care trebuiau respectate si pe care le-a verificat de curand.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii: ”Protocolul este si el doar trebuie aplicat. Avem deja un triaj epidemiologic pe care sa-l facem acum si am putut verifica asta si la Radauti si la Falticeni.

La intrarea in spital se ia o temperatura, se iau datele de contact, unde se ia un istoric. Trece inapoi in interior, cu acea temperatura luata.

Citeste si articolul :   De ce Cristian Tudor Popescu nu este credincios! Dezvaluirea facuta in direct la TV: “Dumnezeu exista, oamenii nu!”

Eu am facut pe mine ca si pacient intrand in Radauti. O masca, manusi, aceasta temperatura si istoric am trecut acele porti si am intrat in spital.

Acolo urmeaza consultul. Fiecare potentiala infectie respiratorie este luata ca si suspect de coronavirus”.

Aceleasi protocoale prevad dezinfectia spitalelor. In Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara au fost folosite aparatele de nebulizare. Desigur, pentru a respecta protocoalele, medicii si tot personalul sanitar trebuie sa aiba echipamente de protectie suficiente.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.