Demisii la un spital din Romania. Manager: Sa iesi la lupta cu mainile goale e greu

Mai multi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, si-au dat demisia dupa ce s-a decis ca unitatea sa devina suport pentru COVID-19. Demisiile nu au fost insa acceptate de managerul spitalului, care recunoaste ca e greu „sa iesi la lupta cu mainile goale”.

Managerul Spitalului din Mioveni, Horia Traila, a declarat corespondentului MEDIAFAX, ca mai multi medici din unitatea pe care o conduce si-au inaintat demisiile, dar nu au fost acceptate.

„Nu pot sa accept. Nemultumirea este legata de faptul ca daca iesi la lupta trebuie sa cunosti cate gloante ai. Cand iesi la lupta cu mainile goale e greu. Nu poti face un plan”, a declarat Traila.

Acesta nu a precizat cati medici au recurs la acest gest si nici daca spitalul va deveni, pana la urma, suport COVID-19. A afirmat insa ca „va veni COVID peste noi. Vom lupta, sa nu creada lumea sa suntem lasi”.

„Asteptam niste precizari de la Ministerul Sanatatii. Echipamente avem din ce am achizitionat si ce am primit din donatii. Masti FFP3 avem zero, FFP2 avem 25, combinezoane 60. Am primit niste combinezoane care nu sunt pentru asa ceva. (…) Spitalul nu a fost gandit ca fiind de Boli Infectioase. (…) Pentru aceasta infectie e mai periculos decat un spital vechi”, a mai precizat managerul Spitalului din Mioveni.

Citeste si articolul :   Peste 22.000 de cazuri de COVID-19 in Romania

La randul sau, prefectul de Arges, Emanuel Soare, a declarat ca vor veni echipamente la Mioveni.

„Este decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ca spitalul de la Mioveni sa devina suport COVID-10 – n.r.), exista avize DSP. Spitalul este compatibil. Nu avem niciun motiv sa schimbam decizia. Echipamentele vor veni”, a afirmat Soare.

Spitalul din Mioveni a fost inaugurat anul trecut si a costat 68 de milioane de euro, fiind construit de la zero