Copil de 1 an, testat pozitiv cu noul coronavirus, decedat in SUA. Dr. Ngozi Ezike: „Daca nu ai fost atent pana acum, poate acesta este apelul tau la trezire”

Un copil care nu a implinit inca primul an s-a stins in Statele Unite, Illinois, fiind testat pozitiv pentru Covid-19.

„O ancheta este in curs de desfasurare pentru a determina cauza mortii”, a declarat directorul Departamentului de Sanatate Publica, Ngozi Ezike, potrivit Mediafax

„Trebuie sa facem tot ce putem pentru a preveni raspandirea acestui virus mortal. Daca nu sa ne protejam, macar pentru a-i proteja pe cei din jurul nostru”, a adaugat acesta, potrivit independent.co.uk

Guvernatorul din Illinois, JB Pritzker, a confirmat ca o ancheta este in curs de desfasurare pentru a determina cauza mortii.

Guvernatorul Jay Pritzker a dezvaluit ca, printre alte 13 decese inregistrate in stat, se aflau un angajat al guvernului si un copil mic, de sub un an.

„Astazi am cateva vesti teribile de triste de anuntat. Printre decesele din ultimele 24 de ore s-a numarat un angajat de stat, un membru al echipei noastre la Departamentul de servicii umane si un sugar.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, anunt de ultim moment: "Vedem lumina de la capatul tunelului, dar mai e mult pana acolo"

Informatiile de pana acum aratau ca virusul ataca foarte rar copiii si provoca simptome moderate.

Autoritatile vor sa afle daca, in cazul copilului de 1 an care a murit, au existat alte complicatii de sanatate.

Sambata, de asemenea, s-a adresat reporterilor directorul de sanatate al statului, Dr. Ngozi Ezike, care a indemnat oamenii sa faca tot ce au putut pentru a preface raspandirea bolii.

„Daca nu ai fost atent pana acum, poate acesta este apelul tau la trezire”, a spus ea.

O scrisoare publicata in New England Journal of Medicine de catre cercetatorii chinezi mentiona deja moartea unui copil de 10 luni cu Covid-19. Cercetari separate au urmarit 2.100 de copii infectati in China si doar mai putin de 6% dintre ei s-au imbolnavit grav.

Autor